Tuulilasi

Land Rover aikoo valittaa kiinalaisesta Evoque-kopiomallistaLand Rover aikoo valittaa kiinalaisesta Evoque-kopiomallista

Guangzhoun autonäyttelyssä esitelty LandWind X7 muistuttaa hämmästyttävän paljon Land Rover Evoqueta. Brittimerkki aikookin ryhtyä vastatoimiin.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Land Rover, PCAuto.cn

Rover Evoqueta. Brittimerkki aikookin ryhtyä vastatoimiin.

Kiinalaiseksi kopioksi uusi LandWind on yllättävän tyylikäs, mutta muotoiluvaikutteet ovat selvästi saatu muualta. Hintatasoltaan autot ovat aivan eri luokassa, sillä Kiinan markkinoilla Evoque maksaa reilut 50 000 euroa ja X7 vain noin 17 700 euroa.

Land Roverin toimitusjohtaja Ralf Speth on vahvistanut Autocarille, että merkki aikoo valittaa asiasta Kiinan viranomaisille. Speth on pettynyt siihen, että kopiointia tapahtuu edelleen, sillä nämä LandWind X7:n kaltaiset tapaukset rikkovat kansainvälisiä säädöksiä.

Land Rover tekee jo yhteistyötä Kiinassa Cheryn kanssa. Land Rover aikoo selvittää kopiointiongelman Kiinan viranomaisten ja Cheryn yhteyshenkilöiden kanssa. Speth mainitsee myös, että Kiinan viranomaisetkaan eivät  varmasti ole tyytyväisiä toimintatapoihin, jotka heikentävät maan mainetta.

LandWind on yksityinen kiinalainen autonvalmistaja, joka on syntynyt Changan Auton ja Jiangling Motors Corporationin yhteenliittymästä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 24.11.2014