Tuulilasi

Lamborghinin ensimmäisen katumaasturin keulalta löytyy tuplaturbo-V8 − myös pistokehybridi luvassa


Lamborghini on paljastanut tulevan Urus-katumaasturinsa ensimmäiset tekniset tiedot. Maasturin keulalta löytyy kaksoisahdettu V8, joka tuottaa mojovat 650 hevosvoimaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Lamborghini

Tuleva V8 on ilmeisesti täysin uusi moottori, vaikka VW-konsernin arsenaalissa olisi useampikin ahdettu V8-kattila. Lisäksi Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Domenicali on paljastanut, että Uruksesta aiotaan tuoda myös pistokehybridiversio, mikä olisi italialaismerkille ensimmäinen laatuaan.

Uruksen tuotantoversio aiotaan julkistaa vuoden 2017 lopulla, ja se valmistetaan Italiassa. Tuotantomääriltaan Lamborghini tavoittelee Uruksesta merkin eniten myytyä mallia. Viime vuonna Lamborghini myi maailmanlaajuisesti noin 3500 autoa. Tulevaisuudessa pelkän Uruksen kanssa on tavoite myydä 3500 autoa.

Vaikka perinteiselle superautovalmistajalle katumaasturin tekeminen voi näyttää pyhäinhäväistykseltä, on taustalla puhtaasti rahalliset asiat. Uruksen avulla Lamborghini voi kasvattaa reilusti volyymia ilman, että nykyisten Huracanin ja Aventadorin eksoottisuus kärsii.

Uruksen verottomaksi hinnaksi Euroopassa on arveltu karvan alle 200 000 euroa. Sen myynti starttaa vuoden 2018 toisella neljänneksellä.  

Lähde: Automotive News Europe

 Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 15.5.2017