Tuulilasi

Ladalta uusi konsepti SUV-autosta – ei kuitenkaan asiaa Euroopan markkinoille

Ladalta uusi konsepti SUV-autosta – ei kuitenkaan asiaa Euroopan markkinoille
Lada on julkistanut uuden konseptiatuon nelivetomallistaan. Ensimmäinen Ladan 4x4 budjettimalli tuli markkinoille jo 40 vuotta sitten, Venäjän ulkopuolella se tunnetaan nimellä Niva.
Julkaistu: 30.8.2018

Auto on myynyt edelleen hyvin, vaikka se on ikääntynyt pahasti.

”Tämä auto on ikoninen legenda. Olemme ottaneet siitä suunnittelun linjoja myös tähän uuteen konseptiautoon, mutta muutokset ovat toki modernimpia. Pystymme yhdistämään nämä nykyiseen muotokieleemme”, sanoo Ladan suunnittelujohtaja Steve Mattin Automotive Newsille.

Vielä ei kuitenkaan kerrottu, koska auto menee tuotantoon.

Vanha 4x4-malli on kolmiovinen, mutta uusi viisiovinen.

”Halusimme tehdä hiukan suuremman auton”, Mattin perustelee.

Uusi luomus on toki vielä SUV:ksi melko lyhyt 4,2-metrinen.

4x4 oli tämän vuoden ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana edelleen Venäjän 14. suosituin automalli, sen myynti nousi 15 % 17 824 kappaleeseen. AEB:n datan mukaan Lada on yhä Venäjän suosituin automalli yli 200 000 myynnillä samassa ajassa. Vuosi sitten kokonaismyyntilukema oli 20 % pienempi.

Uusi pieni auto Lada Vesta myi erityisen hyvin, se syrjäytti heinäkuussa Kia Rion maan myydyimpänä autona.

Vaikka nelivetoauto uudistuu, se ei poista yhtä ongelmaa. Lada ei voi enää myydä 4x4:ää Euroopassa uusien päästönormien vuoksi. Renaultin omistama AvtoVAZ on Ladan yhteistyöyritys, sen mukaan Ladoja ei tulla enää myymään Euroopan markkinoilla, koska autojen muuttaminen päästönormit täyttäviksi tulisi maksamaan paljon. Toinen asia on se, että Renault ei halua Ladasta kilpailijaa omalle halpatuotantomallilleen Dacialle.

Kommentoi »