Kyproksen rannat – upeita maisemia, vesilajeja ja salaisia poukamia
Matkailu
Kyproksen rannat – upeita maisemia, vesilajeja ja salaisia poukamia
Valitsimme Kyprokselta kuusi rantaa, jotka saarelle matkaavan kannattaa ottaa lomaohjelmaansa.

Varpaat uppoavat kahlatessa Blue Lagoonin turkoosiin veteen ja silkinsileään vaaleaan hiekkaan. Kyproksen säväyttävin maisema on tässä, Akamasin niemimaalla. Tänne poukamaan voi tulla läheisestä Latsin kylästä veneellä snorklailemaan. Ihastelemme hopeakylkisiä kaloja, joilla on musta piste pyrstön juuressa. Istuskelemme laguunin aalloissa pienellä hiekkarannalla.

Kyproksella aurinko helottaa yli kymmenen kuukautta vuodesta, ja isotkin rannat ovat luonnonkauniita. Kuuluisimmat niistä ovat saaren kaakkoisosassa bilepääkaupunki Agia Napassa ja sen naapurissa Protarasissa. Nissin ranta on Agia Napan suosituin. Se on kuin iso ulkoilma-allas, jossa viihtyvät lapsiperheet ja selfie kepin kanssa meressäkin liikkuvat parikymppiset. Protarasissa levittäytyy viikunapuiden koristama, rauhallisempi Fig Tree Bay.

Paikalliset suosivat Konnosin rantaa Agia Napan ja Protarasin puolivälissä. Suojaisa paikka on piilossa mäntymetsikön alapuolella. Sitä voi suositella vaikkapa vesilajeista pitäville pariskunnille.

Tosi romantikko tai urheilija suuntaa aivan saaren kaakkoiskulmaan, lähelle Cape Grecoa. Sen maamerkki on valkoinen pyhimysveljesten kirkko, jonka kulmalta suikertavat jyrkät portaat rantaan. Kallioiden kolosta voi pujottautua uimaan.

Aamu on paras aika nauttia saaren kuvatuimmasta rannasta, Pafoksen lähettyviltä löytyvästä Petra tou Romiousta. Legendan mukaan täällä syntyi Afrodite. Kun ui merestä kohoavan Afroditen nimikkokiven ympäri, tulee tietysti ikuisesti kauniiksi. Houkuttelevalta tuntuu myös ajatus jooga- tai meditointituokiosta, ennen kuin pikkukivien ranta täyttyy ihmisistä.

Kommentoi »