Tuulilasi

Kuukausimaksulla kaasua autoon niin paljon kuin haluaa – ”helpottaa tankkauskulujen arvioimista”Kuukausimaksulla kaasua autoon niin paljon kuin haluaa – ”helpottaa tankkauskulujen arvioimista”

Suomalainen energiayhtiö Gasum tuo markkinoille täysin uuden tavan hinnoitella polttoainetta. Kaasuautoiluun alkuvuodesta 2017 siirtyvät uudet yksityisautoilijat voivat tankata jatkossa rajattomasti maakaasua 69 euron tai biokaasua 89 euron kuukausihinnalla.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Youtube

Kuukausiperusteinen hintamalli helpottaa vuotuisten polttoainekustannuksien arvioimista ja kannustaa yksityisautoilijoita siirtymään vähäpäästöiseen autoiluun.

Kiinteähinta-kampanja alkaa 16.1., ja uudet kaasuautoasiakkaat voivat hyödyntää tarjousta maaliskuun 2017 loppuun asti. Kampanjaan osallistuvat asiakkaat voivat tankata kiinteällä kuukausihinnalla kaikkiaan puolentoista vuoden ajan.

Uusi kiinteä kuukausiperusteinen hinnoittelumalli tulee perinteisen kaasun tankkausmäärään pohjautuvan hinnoittelun rinnalle. Kiinteähinta-tarjous edellyttää Gasum GasCardin hankintaa, ja tankkaaminen onnistuu GasCardilla kaikissa Gasumin tankkauspisteissä.

Hintaedun piiriin kuuluvat kaikki autoliikkeiden myymät, yksityishenkilöiden ostamat (uudet tai käytetyt) sekä maahantuomat käytetyt kaasuautot. Kampanjan kuukausihinnat maa- ja biokaasulle ovat voimassa puolitoista vuotta sopimuksen tekemisestä. Sopimuskauden jälkeen kaasua voi tankata normaaliin hintaan.

Kaasu on edullinen polttoaine suhteessa muihin polttoaineisiin. Jos keskikokoista autoa tankkaa 10 eurolla, pääsee bensiinillä 135 kilometriä ja dieselillä 184 kilometriä, kun taas biokaasulla pääsee 202 kilometriä ja maakaasulla jopa 241 kilometriä.*

Biokaasu on kotimaista, biohajoavista raaka-aineista tuotettua päästötöntä polttoainetta. Sille on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

Maakaasu puolestaan on puhtain fossiilinen polttoaine, ja sen päästöt ovat 20 % pienemmät kuin bensiinillä. Yhdellä kaasutankillisella ajaa noin 400 kilometriä ja kaikissa kaasuautoissa on myös bensiinitankki, jolloin auton käyttösäde kasvaa jopa 1 300 kilometriin.

Gasum laajentaa kaasutankkausasemaverkostoaan tulevaisuudessa vahvasti. Uusia tankkausasemia tullaan avaamaan vuoden 2017 aikana Hämeenlinnaan, Poriin, Jyväskylään ja Vantaan Petikkoon. Suunnitteilla on myös useita muita kohteita ja yhtiö tulee rakentamaan 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on 28 tankkausasemaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.1.2017