Kuningas Litmanen elokuvaksi
Kulttuuri
Kuningas Litmanen elokuvaksi
Litmanen kommentoi uraansa dokumenttielokuvan lehdistötilaisuudessa. ”Pelaan niin kauan kuin tuntuu kivalta ja pysyn mukana. En ole suunnitellut pidemmälle.”
28.5.2012
 |
Apu

Kuningas Litmanen on Arto Koskisen dokumenttielokuva, joka tulee elokuvateattereihin syyskuun lopussa.

Elokuvan lehdistötilaisuudessa Jari Litmanen vitsaili nimenneensä leffan itse.

Rento ja hyväntuulinen jalkapalloilija kertoi elokuvanteosta ja vastaili toimittajien kysymykseen elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Litmanen kertoi, että jo Ajaxin aikoina, kun hänestä tehtiin dokumentti, hän pohti, että uran lopussa voisi tehdä toisen dokumentin. Elokuvanteko alkoi vuonna 2010. Ajatus oli, että pelaamista elokuvanteko ei saa häiritä, siksi sitä ei tehtäisi kiireellä.

Loukkaantumisen takia Litmasella on ollut tänä keväänä aikaa matkata dokumenttiryhmän kanssa Amsterdamissa, Barcelonassa ja Liverpoolissa. Elokuva onkin pian valmis.

Litmanen on itse miettinyt dokumenttia varten uransa kannalta olennaisia tapahtumia ja pelejä, sekä vinkannut, keitä elokuvaa varten kannattaisi haastatella.

Dokumenttiin on haastateltu Litmasen vanhempia ja joitain lapsuuden pelikavereita sekä suuri joukko kotimaisia ja ulkomaisia jalkapallonimiä Hyypiästä Zlataniin ja Luis van Gaalista Steven Gerrardiin. Litmanen painotti, että elokuvassa on kyse jalkapalloilija Jari Litmasesta. Yksityiselämästä ei toisin sanoen avauduta.

”Tuntuu rajulta, että 25 vuotta käydään läpi tunnissa”, Litmanen sanoi.

Tilaisuudessa esitettyyn kysymykseen uransa pettymyksistä Litmanen kommentoi: ”Aina voi jälkeenpäin jossitella. Joskus on ollut epäonnea valmentajien kassa ja loukkaantumisia.”

”25 vuotta on ollut kulkemisen arvoinen polku.”

Kysymykseen maajoukkueuran lopettamisesta Litmanen vastasi vastakysymyksellä:

”Onko se loppu? Ei ole kutsua viimeaikoina tullut.”

Jatkosta Litmanen totesi, että hän on vielä jalkapalloilija, eikä muita suunnitelmia ole.

”Kuntoutan edelleen polveani. Laitan ensin polven kuntoon ja katsotaan sitten”, hän sanoi.

Edellisvuonna toisen polven kuntoutus oli ohi puolessatoista kuukaudessa. Nyt aikaa on mennyt Litmasen mukaan jo yli neljä kuukautta. Keväällä Litmanen ehti harjoitella täysillä jo muutamia viikkoja, mutta polvi alkoi taas vaivata.

”Lähiaikoina teen suuntaan tai toiseen päätöksiä”, Litmanen sanoi.

”Niin kauan kuin olen jalkapalloilija, en ole muuta, valmentaja, (elokuva) ohjaaja tai leikkaaja.”

”Pelaan niin kauan kuin tuntuu kivalta ja pysyn mukana. En ole suunnitellut pidemmälle. Ihan on kaikki auki. Varmasti jotain asioita teen jalkapallon parissa.”

Elokuvan traileri löytyy esimerkiksi Ilta-Sanomien sivulta.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/tassa-se-on---traileri-elokuvasta-kuningas-litmanen/art-1288472614218.html

Kommentoi »