Apu

Kotkaan palkattiin nelijalkaisia kesätyöntekijöitä

Kotkaan palkattiin nelijalkaisia kesätyöntekijöitä
Katariinan meripuistossa Kotkassa on uusia kesätyöntekijöitä. Kahdeksan lammasta pitää puistoa kunnossa.
Julkaistu: 29.6.2018

– Lampaat pitävät nurmikentät siisteinä ja samalla ilahduttavat kaupunkilaisia ja kävijöitä, sanoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen.

Lampaita saa ihastella ja taputellakin, mutta ruokkimisesta on tarkat säännöt. Eläimiä ei saa ruokkia omilla ruuilla, ettei ne sairastu. Sen sijaan aitauksen viereen tuotu lehtipuiden oksia, joita lampaille voi tarjota.

– Esimerkiksi Vantaan kaupungillakin on ollut lampaita hommissa jo vuosia, kertoo Väinölän lammas- ja ratsutilan lampuri Päivi Väinölä, joka ehdotti lammaskesätyöntekijöitä myös Kotkalle.

Myös muita elämiä voi tavata erilaisissa kunnallisissa tehtävissä. Kotkan kirjastossa on töissä kaksi lukukoiraa. Lukukoira auttaa ja innostaa lapsia oppimaan lukemaan. Puistokaupungissa kun ollaan, lukukoirat Piki ja Manu ovat tavattavissa puistopicnicillä Kotkan pääkirjaston ja kirkon välisellä puistoalueella heinäkuussa 3.7. klo 17–18 ja 18.7. klo 17–18. Lukukoirat toimivat Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa.

– Eläimet tuntuvat viihtyvän kesätöissä, Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm kertoo. – Eläin on kiitollinen työtekijä ja on tyytyväinen, kun ruokaa on tarjolla. Eläimet ovat myös yleensä iloisia, kun saavat huomiota. Eläimillä on tutkitusti myönteinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Ne tuovat paljon iloa kaupunkilaisille ja kävijöille, Lindholm sanoo.

Kommentoi »