
Pyöräytä terveelliset kotitekoiset konvehdit taateleista – näin helposti se käy
Ihastuttavien taatelipalleroiden valmistamiseen tarvitset vain neljää raaka-ainetta ja sauvasekoittimen. Nämä jouluherkut sopivat hyvin vaikka lahjaksi!
Taateli-suklaapallerot
noin 14 kpl
- 200 g pehmeitä kuivattuja taateleita
- noin 2 rkl vettä tai omenamehua
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus: noin 1 dl murusteltuja piparkakkuja, pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita
1. Mittaa kulhoon taatelit ja vesi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää kaurahiutaleet ja kaakaojauhe. Sekoita lusikalla tasaiseksi massaksi.
2. Pese kädet huolellisesti ja kostuta ne vedellä. Ota noin ruokalusikallinen taatelimassaa kerrallaan käteen ja pyörittele palloksi.
3. Mittaa valitsemasi kuorrutus lautaselle. Pyörittele taatelipallerot kuorrutteessa. Anna taatelisuklaapalleroiden kuivahtaa mielellään seuraavaan päivään ennen tarjoilua tai paketoimista.
Vinkki! Piparkakkujen murskaaminen onnistuu kätevimmin suljettavassa pakastuspussissa kaulimella painelemalla.