Apu

Kotimaan katsaus: Perhosten paluu Pielavedelle - Raumalla kuuma pizzakisa

Kotimaan katsaus: Perhosten paluu Pielavedelle - Raumalla kuuma pizzakisa
Pielavedellä iloittiin nokkosperhosesta. Raumalla pizzat kisaavat tittelistä. Kotimaassa tapahtuu mukaviakin asioita.
Julkaistu: 23.3.2020

Perhonen bongattu

Pielavesi. Koronan keskellä Pielavedellä iloittiin pienestä ihmeestä: nokkosperhosesta. Paikkakunnalla on havaittu maaliskuun puolivälissä myös laulujoutsenia, harmaalokkeja, pulmusia, mustarastaita ja töyhtöhyyppiä. Silti Pielavedellä tuumittiin, että kyseessä ovat vain aikaiset yksilöt ja kevätmuutto osuu lopulta normaaliin ajankohtaan.

Hämeenlinnan vieressä on synkkä vankila, entinen tosin.

Linnakundien museo

Hämeenlinna. Keskiaikaisen linnan kupeessa sijaitseva Vankilamuseo avaa ovensa keväällä uudistuneena. Museosta tulee entistä elämyksellisempi. Käytävillä kaikuu vastedes entisten vankien ja vartijoiden tarinoita. Museossa on edelleen nähtävillä nälkälakkolaisten pakkosyöttötuoli ja kahlevarasto. Keväällä kävijät saavat kokeilla myös elämyksellistä vankilapakoa.

Tässä pizza nimeltä Kenan Special. Sezgin Baltaci (vas.) ja Kenan Cetin esittävät ylpeinä herkkunsa. Kuva: Elina Helkelä

Raum-Pizza piristää

Rauma. Yksitoista raumalaista pizzeriaa ja ravintolaa kilpailee Raum-pizza-tittelistä. Kisailijoita ovat muun muassa meren eläviä kuhiseva Meripoikkatte eväs -pizza, kanaa ja kebabia sisältävä Lukko B Special ja Kitukränn Loisto, jossa on käytetty silakkaa. Kisailijoita voi maistella Raumalla 31.5. saakka, jolloin epidemia on toivottavasti hellittänyt. Katso ehdokkaat tästä.

Lähde: LS Raumalainen

Sotkamon vaakunassa on vesistöjen ympäröimä Vuokatti.

Kaivos söi koneen

Sotkamo. Valtion omistamalla Terrafamen kaivoksella tapahtunut onnettomuus askarrutti Sotkamossa viime viikolla. Kaivoksen urakoitsijan kaivinkone upposi. Pelastuslaitokselle tuli hälytys, jossa tehtävänä oli ihmisen pelastaminen vedestä. Poliisi oli vaitonainen tapahtumista. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Nässyn oudot aukot

Tampere. Näsiselkään eli Nässyyn on ilmestynyt mustia aukkoja, jollaisia satamapäällikkökään ei ikinä ennen ole nähnyt. Jäällä kävellessä reikiä on vaikea huomata, vaikka ne ovat suhteellisen isoja. Nyt ne havaittiin vain Näsinneulan korkeuksista katsoen. Voimakas virtaus lienee synnyttänyt aukkoja. Näsijärven jäihin on tänä vuonna pudonnut yksi kansalainen.

Lähde: Aamulehti

Kommentoi »