Apu

Kotimaan katsaus: Haisunäädän virtsa aiheutti selkkauksen Lahdessa – Kalajoella erikoiskuljetus poisti valopylväitä

Kotimaan katsaus: Haisunäädän virtsa aiheutti selkkauksen Lahdessa – Kalajoella erikoiskuljetus poisti valopylväitä
Helsingissä loppuu patsaan halailu, Kouvolassa soivat kirkonkellot.

Tsirp tsirp

Turku. Maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö BirdLife Suomi on valinnut vuoden 2020 lintuyhdistykseksi vuonna 1966 perustetun Turun Lintutieteellisen Yhdistyksen (TLY). Valinta perustuu erityisesti yhdistyksen toteuttamiin useisiin korkealaatuisiin linnustoselvityksiin, monipuoliseen retkiopastustoimintaan ja lintuasematoimintaan.Yhdistys on viime vuosina inventoinut laajasti muun muassa saariston ja suoalueiden linnustoa.

Lähde: BirdLife Suomi

Kiipeilypuu

Helsinki. Kauppatorilla sijaitseva Havis Amandan patsas aiotaan ympäröidä tulevissa kansanjuhlissa tilapäisillä aidoilla, jotta se ei vaurioituisi. Patsaalle järjestetään myös vartiointi. Patsaalle kiipeily estettäisiin esimerkiksi jääkiekon maailmanmestaruuden juhlinnassa, joka on tähän asti huipentunut Mantalle. Vappuhulinat Manta on kestänyt hyvin, koska se lakitetaan aina hellävaraisesti nosturista käsin.

Lähde: Helsingin Uutiset

Vuoden suunnitelma

Kalajoki. Kalajoen satamasta lähti 23.3. erittäin vaativa erikoiskuljetus, jossa vietiin suuret ammoniakkisäiliöt Terrafame Oy:n metallitehtaalle Sotkamoon. Säiliöt kuljetti raskaisiin kuljetuksiin erikoistunut porilainen Vuorsola Oy. Kyseistä kuljetusta oli suunniteltu lähes vuosi, ja se vaati muun muassa risteysten laajennuksia ja valaisinpylväiden poistoja. Saattue koostui kahdesta erikoispitkästä ja -leveästä ajoneuvoyhdistelmästä sekä saattavista varoitusautoista.

Lähde: Kalajokiseutu

Ja paketissa oli...

Lahti. Lahden Matkahuoltoon saapui kannabikselta tuoksahtava paketti, joten virkavalta kutsuttiin paikalle. Kun paketti avattiin, huumeen sijaan paketista löytyi pieni lasipullollinen laimennettua haisunäädän virtsaa. Kyse oli metsästyksessä houkuttimena käytettävästä pienpetohajusteesta, joka sai episodin jälkeen jatkaa matkaansa aineen tilanneelle Teemu Selinille. Jopa poliisia nauratti.

Lähde: MTV

Kutsu rukoukseen

Kouvola. Kouvolan kirkkojen kellot soivat neljänä päivänä viikossa keskipäivällä viitisen minuuttia maaliskuun loppuun asti. Ajatus kellojen soitosta lähti Kouvolan kirkkoherra Keijo Gärdströmiltä. Kellojen avulla Kouvolan seurakunnat haluavat kehottaa kriisiaikana kouvolalaisia rukoilemaan Suomen ja koko maailman puolesta. Yhteiseen esirukoukseen voi liittyä lyhyelläkin rukouksella tai ristinmerkillä.

Lähde: Kouvolan Sanomat

Julkaistu: 31.3.2020
Kommentoi »