Apu

Kotikokki innostuu Tomi Björckin ohjeista


Kirjakevään koukuttavin keittokirja on sisällöltään ja ulkoasultaan niin houkutteleva, että ohjeita pitää testata heti kotikeittiössä.
Kuvat Bronda, Cozy Publishing, Heli Lahdenranta, Ulla-Maija Lähteenmäki, Tomi Björck

Kun kaksi innostunutta naista ja kokki Tomi Björck syttyvät samaan ideaan, syntyy kirja Björck Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing).

Valokuvaaja Ulla-Maija Lähteenmäki ja toimittaja Heli Lahdenranta sitoivat kiireisen kokin hetkeksi esiliinastaan kiinni hellaan ja saivat hänet keskittymään resepteihin, joita kokin mukaan on tarttunut maailmalta mukaan.

- Olen kerännyt kirjaan reseptejä koko 18-vuotisen urani varrelta, Tomi Björck kertoi viime perjantaina järjestetyssä kirjan julkistamistilaisuudessa. Se pidettiin hänen vasta viikon ikäisessä Bronda-ravintolassaan Helsingin Etelä-Esplanadilla. Ravintolastaan ja unelmistaan Björck kertookin enemmän myynnissä olevassa Avussa.

Jo kirjan synty on tarina sinänsä.

K niin kuin koti ja H niin huvila -kirjat aiemmin yhdessä tehneet Ulla-Maija Lähteenmäki ja Heli Lahdenranta tekivät rohkean tempun perustaessaan ikioman lifestyle-kirjoja kustantavan Cozy Publishing -kustantamonsa. Huippukokin kotiruokaa on sen esikoinen, ja vielä tänä keväänä ilmestyy P niin kuin puutarha -kirja.

Tekijät ovat kuin lentoon lähdössä, sillä ideat toteutuvat vain ryhtymällä toimeen!

Björckin keittokirjan kuvissa on välähdyksiä hänen yksityiselämästään, matkoista maailmalla yhdessä Minka-vaimon ja Joakim-pojan kanssa. Ne sopivat hyvin kokonaiskuvaan, sillä Ulla-Maija Lähteenmäen ruokakuvat eivät ole ylistailattuja.

Ohjeet ja kuvat houkuttelevat oitis kotikokkailuun.

Siksi viikonloppuna keittiössä tuoksui salaatti, johon pilkoin mangoa, sitruunaruohoa, inkivääriä, minttua, thaibasilikaa, kevätsipulin vartta ja vihreää chiliä. Pomelon korvasin appelsiinilla, mutta kokkailussa on vain mielikuvitus rajana.

Mangosalaatin ohje löytyy kirjasta taskuravun lisukkeena, mutta sopii myös paistetun maksan ja kermassa haudutetun sipulin kera.

Sekin ohje löytyy kirjasta.

Julkaistu: 17.3.2014