Rokotuksilla rajoitusten purkuun: Yli 70-vuotiaiden ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus on ylittänyt 80 prosenttia
Puheenaiheet
Rokotuksilla rajoitusten purkuun: Yli 70-vuotiaiden ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus on ylittänyt 80 prosenttia
Huhtikuun loppupuolella maahan on tullut roimasti koronavirusrokotteita.
Julkaistu 26.4.2021
Apu

Viime viikon alussa Suomessa alettiin purkaa koronarajoituksia. Kahviloiden ja ravintoloiden osittainen avautuminen oli tervetullut muutos monelle virusepidemian takia hiljaiseloa viettäneelle. Ystävien kohtaaminen kahvin tai lounaan ääressä on taas mahdollista.

Rajoitustoimien purkamisen perusteet ja aikataulun määrittelevät sekä rokotus- että tautitilanne.

Viikon 16 alkuun mennessä riskiryhmäläiset ja vanhempi väestö, joiden terveyttä covid-19 tauti erityisesti uhkaa, oli rokotettu varsin kattavasti.

Kaikkien yli 70- vuotiaiden ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus on ylittänyt 80 prosenttia. Se ehkäisee tehokkaasti taudin vakavaan muotoon sairastumista ja suojelee taudille alttiimpaa kansanosaa.

Rokotettu väestö ikäryhmittäin, viikko 16 – 2021

Parin huhtikuun loppupuolen viikon aikana Suomeen on saapunut noin 940 000 uutta rokoteannosta. Nyt rokotukset etenevät nopeasti myös yhä nuorempiin ikäryhmiin, joissa sairauden ilmaantuvuus on suurin. Kun taudin ilmaantuvuus pienenee, rajoituksia voidaan purkaa edelleen.

Pian yhä useampi voi tavata tuttaviaan turvallisin mielin. Yli vuoden kestäneen epidemian jälkeen sosiaalinen elämä alkaa olla mahdollista, ja kohti kesää tilanteen odotetaan paranevan.

Osaamme varmasti arvostaa ystävän seurassa nautittua kahvikupposta enemmän kuin koskaan.

Kommentoi »