Apu

Kolmas aalto voi olla kesällä ohi – Euroopan koronatartuntojen määrä laskussa

Kolmas aalto voi olla kesällä ohi – Euroopan koronatartuntojen määrä laskussa
Kolmas aalto Euroopassa on todennäköisesti ohi kesäkuun loppuun mennessä. Syinä ovat kausivaihtelu ja rokotukset.
Julkaistu: 13.4.2021

Hengitystieinfektioita aiheuttavat virukset leviävät tyypillisesti aalloissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tauti kiihtyy ja laantuu eripituisissa jaksoissa.

Jaksot toistuvat, kunnes väestö on saanut immuniteetin sairastamisen tai rokotteen ansiosta, tai virus muuntuu heikommaksi. Kausivaihtelun vuosirytmi on hieman erilainen eri maanosissa.

Suurimmat epidemia-aallot osuvat Euroopassa yleensä syksyyn ja kevään alkuun. Koronan ensimmäinen aalto Euroopassa huipentui maaliskuun lopussa 2020, jolloin sairastuneita rekistöröitiin viikossa yli 200 000.

Koronaan sairastuneet Euroopassa

Lähde: Worldometers.info/coronavirus

Kesäkuun lopussa ensimmäinen aalto oli ohi ja sairastuneiden määrä viikossa oli pudonnut alle 90 000:n. Syksyllä 2020 toisen aallon huippu saavutettiin marraskuun alussa.

Toinen aalto oli tähän mennessä voimakkain ja sairastuneita oli pahimmillaan viikossa jopa kaksi miljoonaa. Helmikuun 2021 alkuun mennessä sairastuneiden määrä Euroopassa oli jälleen puolittunut ja toinen aalto oli käytännössä ohi.

Kolmas aalto oli Euroopan osalta huipussaan viime vuoden tapaan maaliskuun lopussa. Nyt sairastuneita kirjattiin noin 1,4 miljoonaa viikossa.

Huhtikuun alussa sairastuneiden määrät ovat kääntyneet hienoiseen laskuun. Kausivaihtelun ja rokotusten myötä kehitys todennäköisesti jatkuu niin, että Euroopan kolmas aalto on kesäkuun loppuun mennessä ohi.

Päivitetty 16.4. – Ilmestynyt 13.4.2021

Kommentoi »