Mondo

Kööpenhaminan trendikäs Refshaleøen

Kööpenhaminan trendikäs Refshaleøen
Vanha telakka-alue on nyt Kööpenhaminan kiinnostavin kaupunginosa.
Julkaistu: 27.1.2019

Refshaleøen on Kööpenhaminan edustalla sijaitseva saari, jossa toimi sadan vuoden ajan yksi maailman suurimmista telakoista, Burmeister & Wein. Kun se teki konkurssin vuonna 1996, alueelle alettiin etsiä muuta käyttöä.

Refshaleøenin nousu kesti pitkään, ja vasta viime vuosina siitä on tullut elävä kaupungin­osa, jonne perustetaan kovaa vauhtia ravintoloita, baareja, panimoita ja luovan alan yritysten toimistoja.

Suurimpia vetonauloja on katuruokatori Reffen, joka toimi aiemmin läheisellä Papirøenilla. Sen kojuissa on tarjolla kaikkea bao-sämpylöistä tacoihin ja smørrebrødeistä islantilaisiin skyr-kakkuihin. Talvikaudella Reffen on auki vain viikonloppuisin.

Ravintola Amassin sisustus on rosoisen teollisuushenkinen.

Fiinimmän ruokailun edelläkävijä on Noman entisen keittiömestarin Matthew Orlandon ravintola Amass, joka aloitti Refshaleøenilla viisi vuotta sitten. Se toimii rosoisessa varastorakennuksessa, ja vieressä on oma puutarha, jossa kasvaa kesäisin raaka-aineita annoksiin.

Tänä vuonna myös maailmankuulu ravintola Noma muutti Refshaleøenille. Mainio baaritärppi on Suomessakin tunnetun Mikkeller-pienpanimon pyörittämä Baghaven. Alueella on myös Copenhagen Distillery -tislaamo, johon pääsee tutustumaan perjantai-iltapäivisin.

Suurin osa Refshaleøenin paikoista on auki ympäri vuoden, ja talvella voi käydä lämmittelemässä esimerkiksi CopenHotin ulkoilmakylpylässä, josta löytyy sekä sauna että 40-asteisia paljuja merinäköalalla.

Mikkellerillä on Kööpenhaminassa useita baareja, joista yksi sijaitsee Refshaleøenilla.
Kommentoi »