Kokoomuksen taistolaisnuoret
Puheenaiheet
Kokoomuksen taistolaisnuoret
Yrjö Rautio: "Taistolaiset eli stalinistit olivat vasemmiston riesana ja syöpänä 1970-luvulla. Kokoomusnuoret muistuttavat heitä, vaikka toista ääripäätä edustavatkin. Yhteistä on herraskainen tausta, puhdasoppisuus ja ylimielisyys. Taistolaiset ajoivat neuvostodiktatuuria, kokoomusnuoret ajavat rahan diktatuuria."
Julkaistu 10.9.2013
Apu

Ei mene kokoomuksellakaan hyvin. Kannatus rapistuu; tuore Ylen gallup antoi enää kolmannen sijan molempien oppositiopuolueiden takaa.

Puolue on pysynyt tähän asti hyvin Jyrki Kataisen hyppysissä. Ei pysy enää: kokoomusnuoret ovat lähteneet omille omituisille teilleen.

Katainen on säästynyt pahoilta kolhuilta. Ensimmäinen on nyt saatu. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka katsoi Kataisen menetelleen hyvän hallintotavan vastaisesti niin sanotussa Himas-jutussa.

Katainen on pyrkinyt häivyttämään kokoomuksen mainetta vain niin sanotun paremman väen etuja ajavana puolueena. Kataisen kokoomus on ollut jopa aika uskottava vakuutteluissaan, että sekin puolustaa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Nyt Kokoomuksen nuorten liitto vetää maton totaalisesti emopuolueen alta. Nuorkokoomuslaisten periaateohjelmaluonnos tekisi kokoomuksesta puolueen, jonka rinnalla Perussuomalaiset on humaani vasemmistopuolue.

Kunnon äärioikeistopuolue Suomesta onkin puuttunut. Se saadaan jo muutaman vuoden kuluttua, kun kokoomuksen tämän päivän tulevaisuuden toivot ottavat vallan ja vastuun puolueessaan.

Saunan taakse

Kokoomusnuoret purkaisivat yleissitovat työehtosopimukset ja lopettaisivat ammatillisen järjestäytymisen. Rikkaat ja köyhät maksaisivat samaa tasaveroa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut yksityistettäisiin. Päihdeongelmaisia autettaisiin vain ruokakupongeilla. Suomi hakisi välittömästi Nato-jäsenyyttä. Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tulisi laillista. Yle yksityistettäisiin.

Vähemmistövaltuutetun virka lakkautettaisiin. Kiintiöpakolaisia ei päästettäisi maahan. Muita euromaita ei autettaisi sentilläkään...

Johdonmukaista olisi sanoa ääneen myös se, että Suomessa on tilaa vain rikkaille ja kauniille. Köyhät ja rumat voitaisiin koota piikkilangan taakse Itä-Suomen korpiin, ellei se tulisi niin kalliiksi. Halvempaa on viedä heidät saunan taakse ja lopettaa. Se olisi myös enemmän markkinatalouden hengen mukaista.

Taistolaiset eli stalinistit olivat vasemmiston riesana ja syöpänä 1970-luvulla. Kokoomusnuoret muistuttavat heitä, vaikka toista ääripäätä edustavatkin. Yhteistä on herraskainen tausta, puhdasoppisuus ja ylimielisyys. Taistolaiset ajoivat neuvostodiktatuuria, kokoomusnuoret ajavat rahan diktatuuria.

Keskustan onni

Välillä näytti jo pitkään, että kokoomus on voittanut lopullisesti keskustan kilpailussa johtavan porvaripuolueen asemasta. Ei näytä enää. Keskusta on gallupeissa jo taas ylivoimaisesti suurempi.

Ääriliikkeet eivät Suomessa menesty, ja siitä me voimme olla ylpeitä. Johtavaksi porvaripuolueeksi voi nousta vain sivistynyt, maltillinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen puolue.

Tämä rooli jäisi kokonaan keskustalle, jos kokoomusnuorten ohjelmasta todella tulisi koko kokoomuksen ohjelma, mikä on tosin kovin epätodennäköistä.

Kokoomus voi aina etsiä lohtua siitä, että vasemmistolla menee vieläkin huonommin. Sdp:n 15 prosentin gallupkannatukselle ei löydy vertaa historiasta.

Vasemmiston yhteinen kannatus on pienempi kuin yksin keskustan. Leuka rintaan ja kohti uusia tappioita! Vai miten se nyt menikään?

*****

Heittolaukauksia

1 Tutkimusta tilattaessa ei noudatettu hyvää hallintotapaa vaan huonoa hyvävelitapaa, mutta tapaa kuitenkin.

2 Kesällä on mennyt putki jo niin pitkäksi, että kesä pitää viedä katkaisuhoitoon.

3 Optiot eivät vieneet Nokiaa romahdukseen, todistavat vähintään 50 miljoonaa euroa optio­rahaa saaneet.

4 Ei myöskään tunneta tapausta, jossa joku olisi romahtanut liian rankan    optiosateen alla.

5 Steven Elop oli kuin vävy, joka häipyi Jorma Ollilan huonekalut kainalossaan.

6 Uhrautukaamme, sillä Suomen kilpailukyky romahtanut maailman kolmanneksi parhaaksi.

Kommentoi »