Kohutulos rengastestissä: Paljon hehkutettu kiinalaisrengas petti lupaukset
Autot ja liikenne
Kohutulos rengastestissä: Paljon hehkutettu kiinalaisrengas petti lupaukset
Tuulilasin talvirengastesti 2016 pyörähti käyntiin maanantaina täydellä teholla. Mukana menossa on nimekkäiden valmistajien tuotteiden lisäksi kaksi edullisemman hintaluokan nastarengasta, joista toinen on Trianglen uutuustuote IceLink.
Julkaistu 17.2.2016
Tuulilasi

Kiinalaisen Trianglen osallistumisen testiin tekee mielenkiintoiseksi erityisesti se, että rengas on maahantuojan ilmoituksen mukaan suunniteltu 100 prosenttisesti Suomessa. Sen luvataan olevan myös edellisen sukupolven Nokian Hakkapeliittaa parempi jää- ja lumipidossa sekä käsittelykokeissa. Väitteet ovat poikkeuksellisen kovia, sillä Hakkapeliitta 7 voitti vielä kauden 2012/2013 nastarengastestimme ennen uusiutumistaan Kasiksi.

Emme yleensä kommentoi keskeneräisiä testejä, mutta tällä kertaa koemme sen tarpeelliseksi. Ensimmäisten osakokeiden perusteella voimme jo varmuudella todeta, että Triangle ei yllä lähellekään sitä suoritustasoa, jolle renkaan maahantuoja väittää sen yltävän. IceLinkin sivuttaispito on kaarreajossa ja nopeissa kaistanvaihdoissa luvattoman heikkoa. Lisäksi veto- ja jarrutuspito etenkin jäällä ovat testin kärkituotteisiin nähden ala-arvoisella tasolla. Esimerkiksi jääindeksin 17 sekuntia (22 %) hitaampi aika nopeimpaan renkaaseen verrattuna kertoo suurista puutteista veto-, jarrutus- ja sivuttaispidossa.

Mitatun testidatan perusteella ei voi kuin ihmetellä miten Trianglen uutuusrengasta luonnehditaan Ilta-Sanomien nettisivujen auto-osiossa hyväksi valinnaksi:

”Renkaat ovat toimineet koko ajan hyvin, veto-, sivuttais- ja jarrutuspitoa niissä on riittänyt koko ajan. Yhtään kertaa niiden takia ei ole talven aikana oltu pulassa, eikä ajokaan niillä ole ollut mitään ylivarovaista. Yhtään kertaa testijakson aikana ei ole myöskään tullut sellaista hetkeä, että renkaista olisi voinut sanoa niiden olevan surkeat. Päinvastoin, ne ovat toimineet kelissä kuin kelissä vähintään hyvin.”

Lopullinen tuomio testiin osallistuvista renkaista saadaan huhtikuun lopussa tehtävien kesäkokeiden jälkeen. Tuulilasin talvirengastesti ilmestyy numerossa 12/2016.   

12 kommenttia