Mondo

Koe nämä Balilla

Koe nämä Balilla
Suunnitteletko reissua Balille? Nappaa mukaan Mondon lista elämyksistä, jotka jokaisen kannattaisi kokea.
Julkaistu: 2.12.2015
Menossa ensimmäistä kertaa Balille? Älä jätä näitä elämyksiä väliin.
HIENOIN NÄHTÄVYYS
Jos on aikaa vain yhteen nähtävyyteen, suuntaa Uluwatuun saaren eteläosaan. Hindutemppeli seisoo kallionkielekkeellä, josta on upea näköala merelle. Eat Pray Love -elokuvasta tuttu Padang Padangin ranta sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä.
RUOKA
Ruokamatkailija pärjää kahdella sanalla: nasi campur (kirjaimellisesti riisisekoitus). Jokainen annos on erilainen riippuen siitä, mistä päin kokki on kotoisin. Yleensä lautasella on riisiä ja muutama lisuke, kuten tofua ja erilaisia vartaita. Kokeile Ubudin pikkukaupungin luomuravintoloiden kasvisversioita!
MUISTA SURFFATA
Bali on maailman tunnetuimpia surffikohteita. Aaltoja löytyy niin aloittelijalle kuin kokeneellekin. Canggun trendikkäässä rantakylässä voi fiilistellä surffaajien elämäntapaa, vaikkei itse aalloille uskaltautuisikaan.
SAARIKIERROS
Saaren eteläinen kärki on tiheään rakennettu ja turistien suosiossa. Balilla välimatkat eivät ole huimia, etelästä ajaa autolla pohjoisrannalle reilussa kolmessa tunnissa. Vuokraa auto kuljettajineen tai hyödynnä Perama-firman bussikyytejä. Tutustu esimerkiksi Amedin rauhalliseen rantakylään tai suuntaa pohjoisen vuoristoon.
HINDULAISUUS
Bali on erikoisuus maailman suurimman muslimimaan keskellä. Saaren hindulaisuus on omintakeista ja näyttävää. Sanotaan, ettei Balilla kulu päivääkään ilman jonkinlaisia juhlamenoja. Näyttävin on kahdesti vuodessa vietettävä Galungan (seuraavaksi helmikuussa 2016). 
Kommentoi »