Mondo

Kippis Helsinki!



Kippis Helsinki!

Pyysimme Helsinki Distilling Companya suunnittelemaan kesä-Helsingille omistetun cocktailin. Kippis!
Teksti Mondon toimitus
Kuvat Sanna Peurakoski

Helsinki Mule

4 cl Helsinki Dry Giniä 1 cl puristettua sitruunamehua (1 tl inkiväärisiirappia) ginger alea sitruunankuorikiehkura mintunoksa

Täytä highball-lasi jäillä. Lisää gini ja sitruunamehu. Kaada ginger ale päälle. Taittele tai rutista ­kuorikiehkuraa muutaman kerran lasin päällä ja pudota juomaan. Sekoita ja lisää mintunoksa. Jos haluat juomasta makeampaa, lisää siihen inkivääri­siirappia. Jos taas haluat enemmän inkiväärin makua muttet makeutta, käytä siirappia ja korvaa puolet ginger alesta soodavedellä.

Inkiväärisiirappi

120 g tuoretta inkivääriä, pestynä mutta kuorimatta 5 dl vettä 200 g sokeria hyppysellinen suolaa

Käytä inkivääri kuorineen. Leikkaa se noin puolen sentin viipaleiksi. Laita ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä noin 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä. Valuta teesiivilän läpi säilytysastiaan. Siirappi säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Inkiväärisiirapista voi tehdä omaa inkiväärilimua sekoittamalla soodaveden kanssa. Sitä voi myös käyttää muissa cocktaileissa ja jälkiruuissa. 

Julkaistu: 11.6.2015