Kiinnostavin hotellitrendi, hotelliguru Petter Stordalen?
Matkailu
Kiinnostavin hotellitrendi, hotelliguru Petter Stordalen?
Tapasimme Nordic Choice Hotels -ketjun perustajan, norjalaisen Petter Stordalenin ja kysyimme, millainen on tulevaisuuden hotelli.
Julkaistu 25.11.2015
Mondo

Olet Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvan Nordic Choice Hotels -ketjun perustaja. Ketju avaa ensi vuonna Clarion-hotellin Helsinkiin. Kiinnostavin hotellitrendi juuri nyt?

Tähtiluokituksen merkitys vähenee. Nykymatkailijat luottavat enemmän sosiaalisesta mediasta tai ystäviltä saatuihin suosituksiin. Yksinkertaisesta b&b:stäkin voi saada viiden tähden palvelua.

Tärkeintä hotellissa on...

Ilmainen ja nopea wifi! Sen pitäisi olla yhtä itsestään selvä asia kuin suihkusta tuleva vesi. Ja asiakaspalvelu totta kai.

Keksintö, joka mullistaa hotellibisneksen?

Älypuhelin. Tulevaisuudessa tiedämme, millaisen valaistuksen ja esimerkiksi ilmastoinnin asiakas haluaa, sillä puhelin on kertonut sen jo huonetta varatessa.

Olet puhunut paljon ympäristön suojelemisen puolesta?

Hotellinkin pitää olla hyvä kansalainen. Olemme ensimmäinen pohjoismainen ketju, jonka jokaisessa hotellissa on luomuruokaa. Jokaista nukuttua yötä vastaan lahjoitamme Rainforest Foundationille summan, jolla suojellaan vuodeksi sata neliömetriä sademetsää.

Suosikkihotellisi?

Talvella esimerkiksi Copperhill Mountain Lodge Åressa. Kesällä Delano Miamissa sekä New Yorkin Mandarin Oriental. 

Kommentoi »