Tuulilasi

Kiinassa jo ensi vuonna miljoona sähköautoa – 2020 jo kolme miljoonaa


Autonvalmistaja BAIC Groupin puheenjohtajan Xu Heyin mukaan Kiinassa tuotetaan ensi vuonna jo miljoona sähköautoa, vuoteen 2020 mennessä hän uskoo määrän nousevan peräti kolmeen miljoonaan vuosittain.
Kuvat BYD Press

Arvio ylittäisi jopa Kiinan hallituksen tavoitteen, joka on kaksi miljoonaa sähköautoa vuonna 2020. 2025 tavoite on jo seitsemän miljoonaa, mikä olisi noin viidennes koko maan autotuotannosta.

Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Kiinassa valmistettiin 424 000 hybridi- ja sähköautoa. Kiinan autonvalmistajien yhdistyksen mukaan kasvua edellisvuodesta on 40,2 %.

“Trendi on täydellisen selkeä. On järkevämpää keskittyä nyt uusien energiamuotojen autojen valmistuksen ja suosion lisäämiseen kuin siihen, koska polttomoottoriautot mahdollisesti tullaan kieltämään”, sanoi Xu.

Kiinan teollisuusministeri kertoi viime kuussa, että maassa on jo alettu miettiä aikataulua polttomoottoriautojen tuotannon ja myynnin kieltämiselle. Maan johtavan sähköautojen valmistajan BYD:n puheenjohtajan Wang Chuanfun mukaan Kiinana autokanta voisi sähköistyä kokonaan jo 2030. 

Julkaistu: 18.10.2017