Tuulilasi

Kiinan "Google" työstää omaa itsestään ajavaa autoaan


Kiinalainen hakukonejätti Baidu on kertonut suunnittelevansa omaa itsestään ajavaa autoaan. Baidu on yksi maailman suosituimmista internet-sivuista.
Kuvat Simone Brunozzi, CC

Vielä muutama vuosi sitten harva olisi uskonut, että hakukoneyhtiö Google on tulossa isolla ryminällä autonvalmistajaksi ja yhdeksi älyliikenteen edelläkävijöiksi. Vielä hämmästyttävämpää näin länsimaisesta näkökulmasta on, että Googlen kiinalainen vastine Baidu kehittää omaa robottiautoaan.

Baidu on maailman viidenneksi käydyin internet-sivusto Googlen, Facebookin, YouTuben ja Yahoon jälkeen. Kiinan suurilla markkinoilla riittää internetin käyttäjiä, vaikka kuukkelia ei olisikaan. Kiinan valtio on estänyt Googlen hakukoneen käytön maassa.

Baidun robottiauto hyödyntää tutkia, laserskannereita, kameroita ja GPS:ää tunnistaakseen ympäristönsä ja ohjatakseen itsensä turvallisesti perille. Järjestelmä osaa lukea liikennemerkkejä ja ymmärtää äänikomentoja, kertoo Autoblog.

Tiedot Baidun robottiautosta ovat vielä tässä vaiheessa vähäisiä, mutta testaaminen yleisillä teillä on alkamassa vielä tänä vuonna. Baidu on kuulemma myös kehittämässä kuskitonta polkupyörää, mutta sen olemassaoloa on enää vaikea ymmärtää.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 28.7.2014