Tuulilasi

Kiinalainen Chery valloittamaan Euroopan automarkkinoita − Frankfurtissa esitellään uusi katumaasturi


Kiinan valtion omistama automerkki Chery tähtää Euroopan automarkkinoille. Merkki julkistaa uuden automallinsa syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.
Teksti Max Lange
Kuvat Chery

Chery on yksi Kiinan suurimmista autonvalmistajista, jolla on laaja mallisto sekä kotimaassaan että ulkomailla. Chery on lanseeraamassa Frankfurtin autonäyttelyssä uuden katumaasturimallin, joka on tarkoitettu Euroopan markkinoille.

Chery on avaamassa Euroopassa R&D-keskuksen, ja sillä on tavoitteena aloittaa autojen täysipainoinen myynti Euroopassa parin vuoden sisällä. Mallistoon kuuluisi perinteisiä polttomoottoriautoja, lataushybridejä sekä mahdollisesti täyssähköautoja.

Kiinalaiset merkit ovat toistaiseksi huonolla menestyksellä yrittäneet valloittaa Euroopan markkinoita. Land Wind, Qoros, ja Brilliance ovat kaikki enemmän tai vähemmän yrittäneet, mutta epäonnistuneet. Saksalaisella maineella ratsastava Borgward puolestaan lanseerasi itsensä näyttävästi kaksi vuotta sitten Frankfurtissa, mutta tähän päivään mennessä merkistä on kuulunut varsin vähän.

Parhaiten Euroopassa ovat menestyneet kiinalaiset merkit, jotka ovat toimineet vain taustarahoittajina. Hyvä esimerkki tästä on Geely, joka omistaa Volvon. Geely aikoo myös lanseerata Euroopassa täyden uuden automerkin, Lynk & Co:n.

Cheryllä on siis valtavan suuri haaste päästä Eurooppaan vain omin voimin, sillä mikään kiinalainen merkki ei ole onnistunut siinä aiemmin. Cheryllä saattaa kuitenkin olla takanaan tarpeeksi muskeleita ja pelimerkkejä, sillä vuonna 2016 se valmisti peräti 700 000 autoa.

Kiinalaiset autot ovat laadullisesti olleet kaukana takana eurooppalaisia autoja. Viime aikoina kuitenkin kiinalaisten laatu on ollut paranemaan päin, koska he ovat saaneet oppia perinteisiltä merkeiltä erilaisten yhteistyökuvioiden kautta.

Lähde: Autoexpress

Julkaistu: 16.8.2017