Tuulilasi

Kian keulailme täyttää 10 vuotta – ”pitkän työn tulos”

Kian keulailme täyttää 10 vuotta – ”pitkän työn tulos”
Kia juhlii automalliensa keulan muotoiluelementin kymmenvuotispäivää.
Kuvat Kia

Korealaismerkki esitteli tasan kymmenen vuotta sitten Kee-urheiluautokonseptin (kuvassa) Frankfurtin autonäyttelyssä. Kee oli ensimmäinen taidonnäyte Kian uudelta päämuotoilijalta Peter Schreyerilta.

Kee:ssä oli nähtävillä Schreyerin luomat Kian uuden muotoilutyylin elementit, mukaan lukien myös kaikkiin Kia-malleihin myöhemmin adaptoitu “Tiger Nose” -keula.

Kian maailmanlaajuiset myyntiluvut ovat kolminkertaistuneet vuoden 2006 jälkeen ja lisäksi Kia on voittanut vuodesta 2009 alkaen 30 Red Dot ja iF -muotoilupalkintoa eri malleillaan.

Peter Schreyer on saanut täydet valtuudet kehittää Kian uutta muotoilutyyliä.

”Täysin vapaiden käsien saaminen koko brändin uuden muotoilutyylin luomiseen on autoalalla erittäin harvinaista, sekä luonnollisesti suuri kunnia. Vuonna 2007 esitelty Kee tullaan varmasti tulevaisuudessa näkemään Kian uuden ja muotoilujohtoisen brändin alkuna”, Schreyer kertoo tiedotteessa. 

Schreyer kuvaa luomaansa muotoilutyyliä “suoran viivan yksinkertaisuudeksi”.

“Uuden muotoiluilmeen kehittäminen ei itsessään alkanut idealla tiikerin nenästä, vaan on pitkän työn tulos”, Schreyer taustoittaa.

Kymmenen vuotta Kian keulailmeen ensiesittelystä, Kia esittelee uudet Tiger Nose -keulan omaavat mallinsa tämän vuoden Frankfurtin autonäyttelyssä. Kia tuo uuden Stonic-mallin B-segmentin crossover-luokkaan.

Vuosi 2017 edustaa myös yhtiön mukaan tähän saakka villeimmän Tiger Nose -keulan tuomista markkinoille. Kyseessä on uusi Kia Stinger, joka on kaikkien aikojen nopein Kia. Molemmat Kia-uutuudet saapuvat Suomeen vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Julkaistu: 4.9.2017
Kommentoi »