Kia Suomen toiseksi myydyin automerkki syyskuussa
Autot ja liikenne
Kia Suomen toiseksi myydyin automerkki syyskuussa
Kia jatkoi historiallista voittokulkuaan uusien autojen rekisteröinneissä Suomessa syyskuussa. Merkki oli viime kuussa maamme toiseksi rekisteröidyin henkilöautomerkki ennätyksellisellä 12,4 prosentin markkinaosuudellaan. Samalla Kia nousi yksityismyynnin 1. sijalle.
2Kommenttia
Julkaistu 1.10.2021
Tuulilasi

"Kia-ilmiö on saavuttanut jälleen uuden virstanpylvään, josta olemme äärimmäisen ylpeitä. Menestyksemme jatkuu myös lähikuukausina vahvana. Autojemme saatavuustilanne on hyvä ja tehtaamme toimivat normaalisti. Lisäksi pääsemme vuoden viimeisellä neljänneksellä esittelemään kaksi täysin uutta automallia. Lokakuussa lanseeraamme EV6-täyssähköauton, jonka kysyntä on ollut ennätyksellisen vilkasta. Vuoden lopussa on uuden Sportagen vuoro, joten Kia-vuosi 2021 ei voisi saada hienompaa huipennusta", sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Uusia Kia-autoja rekisteröitiin viime kuussa 796 kappaletta. Kian vahva syyskuu nosti merkin samalla jo Suomen neljänneksi rekisteröidyimmäksi automerkiksi ohi Volvon kahdeksan prosentin markkinaosuudellaan. Peräti kolme Kia-mallia (Stonic, Ceed ja Rio) olivat syyskuussa Suomen kymmenen rekisteröidyimmän automerkin joukossa.

Uusia Kia-autoja on rekisteröity tänä vuonna Suomessa yhteensä 6088 kappaletta. Kumulatiivisesti (tammi-syyskuu) Kian myynti on kasvanut 12,9 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Uusia henkilöautoa on rekisteröity Suomessa tänä vuonna 78 662 kappaletta, joka on 7,2 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

2 kommenttia