Kia Sportage saapuu Suomeen – tässä hinnat
Autot ja liikenne
Kia Sportage saapuu Suomeen – tässä hinnat
Ensimmäiset, viidennen sukupolven Kia Sportaget ovat saapuneet Suomeen. Autot esiteltiin lehdistölle keskiviikkona Helsingissä. Uuden Sportagen asiakastoimitukset alkavat tammikuussa.
Julkaistu 15.12.2021
Tuulilasi

"Uusi Sportage on merkittävässä roolissa Kian menestyksessä vuonna 2022. Tammikuussa lanseerattava Sportage on Kian ensi vuoden tärkein uutuus", sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Kia on noussut kuluvana vuonna historiallisesti Suomen neljänneksi rekisteröidyimmäksi automerkiksi 8,2 prosentin markkinaosuudellaan. Uusi Sportage laajentaa Kian hybriditarjontaa suositussa segmentissä lisäten merkin mielenkiintoa työsuhdeautoilijoiden keskuudessa.

"Sportagen uusi voimalinjatarjonta vastaa täydellisesti markkinoiden vaatimuksiin. Mallisto on erittäin laaja ja kilpailukykyinen kattaen niin kevythybridit, hybridit kuin ladattavat hybriditkin nelivetoisina. Auton vetovoimaisuutta lisää eurooppalainen muotoilukieli, ensiluokkainen laatuvaikutelma sekä yhdistettävyys", Kittilä jatkaa.

Ensimmäisen kerran mallin 28-vuotisen historian aikana Sportagesta valmistetaan Euroopan markkinoille suunniteltu malliversio. Uudessa, eurooppalaisessa Sportagessa yhdistyy näyttävä ulkomuoto ensiluokkaisiin sisätiloihin, jossa hallitsevana elementtinä on EV6-sähköautosta tuttu integroitu kaareva näyttö.

Uusi Sportage hyödyntää Kian Eurooppaan keskittyvää suunnitteluohjelmaa, jonka tuloksena auto on saanut optimaalisen akselivälin ja ihanteelliset mitat eurooppalaisille teille. Tämä lähestymistapa on auttanut luomaan SUV:n, joka sopii täydellisesti markkinoiden vaatimuksiin korostaen sen jokapäiväistä käytännöllisyyttä. Auto onkin tiloiltaan poistuvaa mallia suurempi.

Täysin uusi Sportage on saatavana kolmena eri hybridiversiona. Ladattavan hybridin voimalinjana on 1,6-litrainen bensiiniturbomoottori, 66,9 kW sähkömoottori ja 13,8 kWh akusto. Voimanlinjan tuottama kokonaisteho on 265 hv. Hybridiversion voimanlähteenä on 1,6-litrainen bensiiniturbomoottori, 44,2 kW sähkömoottori sekä 1,49 kWh akusto. Järjestelmän tuottama kokonaisteho on 230 hv. Kolmas hybridiversio on taloudellinen kevythybridi, joka on saatavana niin bensiini- (150 hv) kuin dieselmoottorin (136 hv) kanssa. Sportage-malliston CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 31 g/km (Plug-in Hybrid).

Viidennen sukupolven Sportage vetoaa laajaan ostajakuntaan näyttävällä muotoilullaan. Suunnittelun keskiössä on ollut Kian uusi "Opposites United" -muotoilufilosofia, joka on aistittavissa auton nuorekkaasta ulkomuodosta. Autossa yhdistyvät dynaaminen ulkonäkö ja ensiluokkainen matkustamo. Ohjaamoa hallitsee kuljettajakeskeinen kojelauta, jonka keskiössä on kaareva, 12,3" integroitu kosketusnäyttö, joka sisältää yhdistettävyyden viimeisimmät kehitysaskeleet.

Uusi Sportage hyödyntää maksimaalisesti sen mitat (pituus 4515 mm, leveys 1865 mm, korkeus 1645 mm, akseliväli 2680 mm) tarjoten loistavaa käytettävyyttä. Monikäyttöisyyttä lisää 591 litran (VDA) tavaratila, joka laajenee aina 1780 litran tilaksi.

Sportage on suunniteltu erityisesti eurooppalaisille teille tehden autosta nautittavan ajettavan. Uuden sukupolven elektronisesti ohjattu jousitus tarjoaa optimaalisen mukavuuden reaaliaikaisen vaimennuksen ansiosta. Uusi maastoajotila-asetus puolestaan mahdollistaa Sportagelle erinomaiset ajo-ominaisuudet haastavammissa olosuhteissa.

Sportagen historia ulottuu aina vuoteen 1993 saakka, jolloin ensimmäisen sukupolven Sportage esiteltiin. Kian Slovakian tehdas on valmistanut Sportagea sen toisen sukupolven malliversiosta lähtien. Kyseistä mallia valmistetiin 104 500 kappaletta. Kolmannen sukupolven Sportagen tuotantomäärä oli jo 797 500 kappaletta. Poistuvaa Sportage-mallia Slovakiassa on valmistettu yli miljoona kappaletta vuodesta 2015 alkaen tehden siitä yhden suosituimman Kia-mallin Euroopassa. Myös Suomessa Sportagen kanta on vahva. Maamme teillä liikkuu lähes 10 000 Sportage-yksilöä.

Kia Sportage saapuu Suomeen neljänä eri varustetasona: LX, EX, Business Premium ja GT-Line. Sportage-malliston hinnat alkavat 31 990 eurosta LX-varustetasolla. Maaliskuussa Suomeen saapuvan ladattavan Sportage Plug-in Hybridin hinnat alkavat 45 775 eurosta. Sportagen ladattavat hybridit ovat aina nelivetoisia.

Kommentoi »