Tuulilasi

Kia Sorento valittiin vuoden parhaaksi isoksi SUV-autoksi

Kia Sorento valittiin vuoden parhaaksi isoksi SUV-autoksi
Kian lippulaivamalli, täysin uusi Sorento on valittu vuoden 2021 parhaaksi isoksi SUV-autoksi. Valinnan teki What Car? -autolehti, jonka tuomaristo vakuuttui Sorento 1.6 T-GDi Hybridin polttoainetaloudellisuudesta, korkeatasoisista vakiovarusteista sekä laadukkuudesta.
Julkaistu: 13.1.2021

”Sorenton hybriditekniikassa yhdistyvät hyvä polttoainetaloudellisuus ja suhteellisen alhaiset CO2-päästöt. Samalla ajaminen on mukavaa ja auton ohjaus on tarkka. Auton näyttävät sisätilat, varusteet, korkea ajoasento sekä Kian voittamaton seitsemän vuoden takuu tekevät Sorentosta ylivoimaisen luokassaan”, sanoo What Car? lehden toimittaja Steve Huntingford.

”On aina suuri kunnia saada palkinto valmistamallamme autolle ja erityisesti tunnetulta ja arvostetulta What Car? -julkaisulta. Olemme neljännen sukupolven Sorentosta ylpeitä varsinkin, kun lippulaivamallimme on sähköinen”, sanoo Kia Motors Europen presidentti Won-Jeong Jeong.

Sorenton voimalinjatarjonta laajenee maaliskuussa, kun ladattava Kia Sorento Plug-in Hybrid saapuu Suomeen. Uusi Sorento on saatavana neljällä eri voimalinjalla, joista 1,6-litrainen ladattava bensiinihybridi (265 hv) nelivedolla on samalla paitsi vähäpäästöisin mutta myös tehokkain. Auto on varustettu 1,6-litraisella bensiiniturbomoottorilla (180 hv), jonka parina on 66,9 kW sähkömoottori ja 13,8 kWh akusto. Voimalinjan tuottama kokonaisteho on 265 hv. Sorento Plug-in Hybridin hinnat alkavat 57 802 eurosta.

Jo aiemmin uudesta Sorentosta on ollut saatavana 1,6-litrainen bensiinihybridi (230 hv) etu- ja nelivetoisena sekä 2,2-litrainen diesel nelivedolla (202 hv).

3 kommenttia