Kia EV6 -sähköauto saavutti hiilijalanjälkisertifikaatin
Autot ja liikenne
Kia EV6 -sähköauto saavutti hiilijalanjälkisertifikaatin
Syksyllä Suomeen saapuva EV6-täyssähköauto on saavuttanut ensimmäisenä korealaisena autona tuotteen hiilijalanjäljestä myönnettävän sertifikaatin. Tunnustuksen myönsi ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä tutkiva Carbon Trust, joka on riippumaton, johtavista organisaatioista koostuva maailmanlaajuinen asiantuntijakumppani. Se neuvoo yrityksiä heidän mahdollisuuksistaan kestävässä, vähähiilisessä maailmassa sekä mittaa organisaatioiden, toimitusketjujen ja tuotteiden ympäristöjalanjäljen.
9Kommenttia
Julkaistu 13.8.2021
Tuulilasi

Kia on asettanut sähköistymisen yhtiön tulevaisuuden strategiaksi. Merkki on ilmoittanut esittelevänsä 11 uutta täyssähköautoa vuoteen 2026 mennessä. EV6 on ensimmäinen malli, joka lanseerataan yhtiön Plan S -strategian mukaisesti. Samalla se viitottaa Kian tavoitetta sähköautojen johtavaksi valmistajaksi.

Kia on huolehtinut siitä, että EV6 tarjoaa muutakin kuin päästötöntä liikkuvuutta. EV6 on Kian ensimmäinen, ainoastaan sähköautona valmistettava malli. Auton suunnittelussa on pyritty mittamaan ja vähentämään sen hiilijalanjälkeä raaka-aineiden ja osien hankinnassa, osien kuljetuksessa, kokoonpanossa, jakelussa, käytössä sekä kierrätyksessä käyttöiän lopussa.

EV6:n kasvihuonepäästöt mitattiin käyttämällä PAS2050-standardeja osana Carbon Trustin vahvaa tuotearviointia. Tämä kattaa päästöt raaka-aineiden louhinnasta tuotteen käyttöiän loppuun asti. Carbon Trustin ”Carbon Measured” -merkintä vahvistaa näiden mittausten paikkapitävyyden tarjoten asiakkaille riippumattomasti tarkistettuja tietoja tuotteiden hiilivaikutuksista.

”Tämä on tärkeä tunnustus monille toimenpiteille, joita teemme vähentääksemme ajoneuvojen hiilijalanjälkeä koko sen elinkaaren ajan. Kun lisäämme sähköistettyjä malleja valikoimaamme tulevina vuosina tehostamme kestävää kehitystä ja varmistamme, että saavutamme korkean läpinäkyvyyden ympäristövaikutusten suhteen”, sanoo Kian strategisen liiketoimintasuunnittelun johtaja Sangdae Kim.

Kian uuden sukupolven EV6-sähköauto on herättänyt valtavaa kiinnostusta maailmalla ja meillä. Auto puhuttelee sen muotoilun ja teknologian ansiosta täysin uusi kuluttajaryhmiä. EV6 on Kian ensimmäinen täyssähköauto, joka on rakennettu yhtiön uudelle E-GMP-sähköautoalustalle. Samalla se on Kian ensimmäinen malli, jonka suunnittelussa on hyödynnetty Kian uutta ”Opposites United” -muotoilufilosofiaa. EV6:lla on mahdollista ajaa jopa 510 kilometriä (2WD) yhdellä latauksella (WLTP). Auton akusto voidaan ladata 800V pikalatauksella 10 prosentista 80 prosenttiin vain 18 minuutissa.

Kia EV6 -mallin hinnat alkavat Suomessa 49 477 eurosta.

9 kommenttia