Kevätmatkalle Berliiniin? Kierrä ainakin nämä kohteet!
Matkailu
Kevätmatkalle Berliiniin? Kierrä ainakin nämä kohteet!
Berliini on mainio kohde lyhyeen kaupunkilomaan, jos keskittyy suosiolla vain muutamaan kaupunginosaan.
1Kommenttia
Julkaistu 16.3.2017

Saksa Berliini kanali kesä

Tottahan se on. Kuvissa Berliini ei näyttäydy Pariisin kaltaisena kaunottarena. Saksan pääkaupunki on sekava yhdistelmä neuvostoajan betonia, mahtipontisen leveitä katuja, 1700­–1800-lukujen koristeellisempaa arkkitehtuuria ja uuden ajan rosoisia graffiteja. Monikerroksisuus tekee Berliinistä yhtä aikaa haastavan ja kiehtovan: näkemistä on valtavasti, mutta kaupungista on vaikea saada otetta ainakaan ensimmäisellä kerralla.

Eikä ahnehtiminen kannatakaan. Tässä muutama kiinnostava kohde, jotka ehdit nähdä viikonloppulomalla.

Tiergartenilla on pituutta kolme kilometriä ja leveyttä kilometrin verran. Puisto on hyvä tukikohta jo sen vuoksi, että sen kupeessa sijaitsevat historiallisesti merkittävät Brandenburgin portti, Potsdamer Platz ja Saksan Valtiopäivätalo. Tiergartenia halkoo Strasse des 17. Juni (Kesäkuun 17. päivän katu), joka on nimetty vuonna 1953 tapahtuneen Itä-Saksan kansannousun muistoksi. Yksi upeista nähtävyyksistä on vuonna 1786 rakennettu Bellevuen linna, jossa on Saksan liittopresidentin Joachim Gauckin edustusasunto.

Korealaista ruokaa ei heti yhdistä hampurilaisiin, mutta Shiso Burgerissa makujen liitto on täydellinen. Chilillä ja teriyaki-kastikkeella maustetut mehevät pihvit saavat seurakseen bataattiranskalaisia, tulista kimchi-kaalia ja edamame-papuja. Mittessä sijaitseva pieni ravintola on niin suosittu, että sinne kannattaa varata pöytä. Kolmen hengen illallinen juomineen maksaa noin 60 euroa.

Länsi-Berliinin puolella kiinnostavin alue on yhä Kreuzberg, jossa voisi kierrellä viikon näkemättä siltikään kaikkea. 150 000 asukkaan kaupunginosa on mielenkiintoinen sekoitus köyhää työläisaluetta, trendikkäitä kauppoja ja punk-rock-aatteen kapinaa. 1970-luvulla Kreuzbergissa ovatkin keikkailleet Iggy Popin ja David Bowien kaltaiset tähdet. Helpointa perille on hujauttaa U1-metrolinjalla ja jäädä pois Görlitzer-puiston metroasemalla.

Görlitzer-puistosta on lyhyt kävelymatka Markthalle Neun -kauppahalliin, joka on kulinaristin taivas. Kojut ovat täynnä jumalaista luomuruokaa, juustoja, leikkeleitä, tuoretta leipää, sushia ja viiniä. Shoppailijalle Kreuzberg tarjoaa kaikkea antiikista kirpputoreihin ja uniikkeihin käsityökauppoihin. Persoonallisimmat putiikit löydät Mehringdammilta ja Bergmannstrasselta. Maybachufer-kadulla on joka tiistai ja perjantai turkkilaiset markkinat.

Tekemisen puutteesta Berliinissä ei tarvitse kärsiä. Näkemistä ja kokemista riittää ympäri vuoden niin konserteista, taidenäyttelyistä, festivaaleista kuin museoistakin kiinnostuneille. Berliinin ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät täältä!

Kuvat: Sanna Wallenius ja Fotolia

Julkaistu Eevan numerossa 04/2016.

1 kommentti