Tuulilasi

Kesäkuussa Suomessa myyntiin tulevan DS 3 Crossbackin hinnat julkistettu

Kesäkuussa Suomessa myyntiin tulevan DS 3 Crossbackin hinnat julkistettu
Premium-luokan kompakti SUV, DS 3 CROSSBACK, tarjoaa kuljettajalle kokoluokassaan ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja, kuten sen DS MATRIX LED VISION -ajovalot, automaattisesti esiin tulevat ovenkahvat sekä täysin digitalisoidun ohjaamon.
Kuvat Auto-Bon

Autouutuudessa on iso määrä turvavarusteita ja ajonhallintajärjestelmiä.

DS 3 CROSSBACKin muotoilussa korostuvat muun muassa sen DS Wings –etusäleikkö, pisaran muotoiset LED-valot ja DS MATRIX LED VISION –valojärjestelmä.

Tämän kompaktin premium-luokan SUV:n ulkoiseen yksityiskohtaan on kiinnitetty erityistä huomiota :

• ikkunatiivisteet on piilotettu näkymättömiin

• oviin integroidut ovenkahvat tulevat automaattisesti esiin kuljettajan lähestyessä autoa

• katto on puhdaslinjainen ja ilman näkyvää antennia

• katon väri on personoitavissa eri väriseksi kuin auton kori

• muotoilua terävöittää kyljistä nousevat « hain evät »

• kromatut pakoputket

Ulkoasulta DS 3 Crossback on muunneltavissa lukuisin vaihtoehdoin: 8 eri vannevaihtoehtoa, 9 korinväriä sekä kolme erilaista katon väriä. Matkustamon personoinnin lähtökohtana on viisi eri DS-inspiraatiota: DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI sekä DS OPERA. Näistä jokainen on imenyt inspiraationsa Pariisin tunnetuista ikoneista ja luo auton sisätilaan oman tunnelmansa värien sekä materiaalien harmonialla.

DS 3 CROSSBACKin sisätilojen muotoilussa huomion kiinnittää keskikonsoli, jonka viimeiseen asti huolitelluista yksityiskohdista esimerkkinä toimii timanttikuviona toistuva DS-logo.

Kuljettajan ja etumatkustajan istuimet ovat mukavuudeltaan huipputasoiset ja sähkösäätöiset. DS 3 CROSSBACKin uuden perusrakenteen erinomainen värinäneristys varmistaa ajomukavuuden. Sisätilojen akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota oven materiaaleista lasipintojen vahvistuksiin.

Audiojärjestelmä on kehitetty yhteistyössä ranskalaisen FOCALin kanssa. Korkeatasoinen ELECTRA® HiFi -järjestelmä rakentuu DS 3 CROSSBACKissa 12 kovaäänisestä sekä 515 W vahvistimesta. Kovaääniset on sijoitettu optimaalisesti eri puolille autoa.

DS 3 CROSSBACKiin on ensimmäisenä automallina tarjolla viimeisimmän sukupolven PureTech 155 -bensiinimoottori yhdistettynä 8-portaiseen EAT8-vaihteistoon. Muita bensiinimoottorivaihtoehtoja ovat PureTech 100 sekä 130.

DS 3 CROSSBACK E-Tense, suorituskykyinen täyssähköversio tulee markkinoille vuoden 2019 lopussa. Täyssähköauton toimintamatka on 320 km (WLTP, vastaten 450 km toimintamatkaa NEDC-mittaustavalla). Akkujen 80% lataus onnistuu 30 minuutissa pikalatauksessa. Akusto on sijoitettu huomaamattomasti lattian alle ilman, että auton sisä- tai säilytystiloista joudutaan luopumaan tilasta.

Uutta teknologiaa

DS 3 CROSSBACK on varustettu uuden sukupolven älykkäillä DS MATRIX LED VISION -ajovaloilla. Tämän teknologian ansiosta kuljettajan ei maantiellä ajaessaan tarvitse huolehtia valojen säädöistä tai niiden häikäisevyydestä. Kyse ei ole pelkästään näyttävyydestä, vaan turvallisuuden- ja ajomukavuuden tasosta.

DS DRIVE ASSISTin avulla DS 3 CROSSBACK mukautuu vallitseviin liikenneolosuhteisiin seuraten automaattisesti kuljettajan valitsemaa ajolinjaa ja säätäen nopeuden ja turvavälin oikeaksi edellä ajavaan autoon verrattuna.

DS PARK PILOT havainnoi vapaan pysäköintitilan ja pysäköi auton ilman, että kuljettaja koskee polkimiin tai ohjauspyörään.

Turvallisuus on yksi nykyauton perusominaisuuksista. DS 3 CROSSBACKin turvavarustustaso ylittää reippaasti Euro NCAP -törmäystestin viiden tähden vaatimukset. DS 3 CROSSBACK on suunniteltu rakenteeltaan suojaavaksi, ja muun muassa ovet ovat vahvistetut ja auto varustettu kahdeksalla turvatyynyllä. Aktiivista turvallisuutta parantavat lukuisat ajoavustinjärjestelmät. Active Safety Brake -hätäjarrutus havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät myös pimeän aikaan - ainoana kokoluokassaan.

Digitaalinen ohjaamo

DS 3 CROSSBACK on sisätiloiltaan moderni ja yksityiskohdilta tarkkaan harkittu. Sen digitaalimittaristo on personoitavissa ja kosketusnäytön grafiikka on täysin uusi.

Kuljettajalla on mahdollisuus valita digitaalisen mittariston näyttöruudulle ajoon liittyvää tietoa neljän eri vakiovaihtoehdon väliltä tai personoida mieleisensä näkymän.

Läpinäkyvän, värejä toistavan heijastusnäytön avulla kuljettajan katseen korkeudelle välittyy ajon kannalta tärkeää tietoa, kuten nopeus, vakionopeudensäätimen ja nopeudenrajoittimen tiedot, auton tunnistamat liikennemerkkitiedot, ajoavustinjärjestelmät sekä navigointi.

10,3" kokoiselle – segmenttinsä suurimmalle - HD-kosketusnäytölle voi heijastaa älypuhelimen sovellukset. Kosketusnäyttö on sijoitettu kojelaudan yläosaan, jotta tiedot olisivat helposti näkyvillä.

DS 3 CROSSBACKIN MITAT

Pituus 4118 mm

Leveys 1791 mm

Korkeus 1534 mm

Akseliväli 2558 mm

Tavaratila 352 L

DS 3 CROSSBACK tulee Suomessa myyntiin kesäkuun alussa ja malliston hinnat on julkaistu tänään. Verolliset kokonaishinnat alkaen 25 336 € (DS 3 CROSSBACK Chic PureTech 100).

Julkaistu: 15.4.2019
Kommentoi »