Kenraali Jarmo Lindberg: "Luonnon kuvaaminen on terapeuttista"
Puheenaiheet
Kenraali Jarmo Lindberg: "Luonnon kuvaaminen on terapeuttista"
Suomen Puolustusvoimia johtava Jarmo Lindberg on intohimoinen remontoija ja valokuvaaja. Kiireisen työn vastapainona kenraali nauttii luonnosta.
Julkaistu 4.1.2018

Aallot lyövät äkäisinä vaahtopäinä meren rantaan, kun saavumme Puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin, 58, kesämökille. Mökki tuntuu liian pieneltä sanalta, vaikka komentaja sitä itse käyttää. Kaksisataaneliöinen vanha puutalo on vähintäänkin huvila.

Talon isännän kädenpuristus on vahva ja kirkkaat silmät katsovat hyvin kiinteästi keskustelukumppaniin. Puhuessaan Jarmo Lindberg ei kiertele eikä kaartele, vaan menee asian ytimeen.

Hän kutsuu peremmälle.

”Tämän parissa olen työskennellyt viime vuodet vapaa-aikanani”, Jarmo Lindberg myhäilee.

Kun komentaja esittelee yli sata vuotta vanhaa huvilaa, hänen nikkarintaitonsa käy selväksi. Hän kertoo harjoitelleensa remontointia jo aiemmin. Perhe, sairaanhoitajapuoliso Maria Lindberg ja tyttäret Nina, Heidi ja Tiia, asui 17 vuotta Jyväskylässä järven rannalla. Jyväskylän-kodin sisustamisessa mieluisaksi auttoi ammattilainen.

“Töissä ympärillä on jatkuva hälinä”

Talo on nyt valmis. Jarmo Lindberg nostaa esiin albumit, joihin hän on tallentanut toinen toistaan upeampia valokuvia remontin eri vaiheista.

”Tässä yhdistyy kaksi harrastustani, remontointi ja valokuvaus.”

Lindberg kuvaa nykyisin paljon luontoa.

”Olen huomannut, että iän myötä nautin yhä enemmän, kun saan olla ulkona raikkaassa ilmassa. Työssä ympärilläni on koko ajan ihmisiä ja jatkuva hälinä.”

Joka minuutti työpäivästä on merkitty kalenteriin.

”Kun kuljen luonnossa kameran kanssa, saan olla omissa oloissani. Se on terapeuttista”, komentaja kertoo.

Teksti: Eija Huusari

Kuvat: Hannes Paananen

Lue koko haastattelu Eevan numerosta 1/2017.

Kommentoi »