Kaunis Pariisi
Matkailu
Kaunis Pariisi
Menossa Pariisiin? Kaupungissa asunut suunnittelija Johanna Gullichsen kertoo, missä Pariisissa kannattaa shoppailla. 
Julkaistu 14.11.2014
Mondo

Kirpputorit

Rakastan erikoisia myyjäisiä, joissa paikalliset käyvät. Ympäri Pariisia järjestetään esimerkiksi vintintyhjennyspäiviä, jolloin ihmiset tuovat ylijääneitä tavaroitaan kadulle myyntiin. Myyjäisten teemana voi olla vaikkapa lastenvaatteet. Aikataulu löytyy netistä Vide-Greniers.orgin sivuilta (vide-greniers.org). Bercy Villagen ostosalueella (28 Rue François Truffaut) järjestetään keväällä ja syksyllä mahtava sisustus- ja muotikirpputori Puces du Design (pucesdudesign.com), joka on erikoistunut designhuonekaluihin.

Puutarhaan

Sisustamisestani on nykyisin tullut puutarhanhoitoa, koska tavaraa on jo riittävästi. Truffaut-puutarhakauppaketjun Pariisin-liike (85 quai de la Gare) on valtava halli, jossa myydään kaikkea ruukkukasveista bonsaipuun hoitotarvikkeisiin.

Suomalaista

Minusta on kiva nähdä, miten suomalaiset suunnittelijat ovat esillä Pariisissa. Finnova (35 Quai de la Tournelle) on kiva pieni suomalainen putiikki, joka myy minunkin kankaitani. Kaupan omistaja Anja on räväkkä tyyppi, joka on valinnut kotoisaan liikkeeseensä tuotteita, joita ei välttämättä löydä Suomesta. Kannattaa käydä myös suunnittelija Anna Ruohosen La Petite Maison de Couture -muotitalossa (227 Boulevard Raspail). Viisikerroksisen talon katutasossa on liike, josta Ruohosen vaatemallistoa voi tilata omilla mitoilla. Kaikki tuotteet valmistetaan paikan päällä.

Kommentoi »