Tuulilasi

Katso kuvat - tässä on Toyotan uusi WRC-ralliohjus

Katso kuvat - tässä on Toyotan uusi WRC-ralliohjus
Toyota Gazoo Racing on julkistanut uuden WRC-autonsa Yariksen Autosport Internatiol show’ssa Englannissa.
Kuvat
Julkaistu: 11.1.2018

Toyota tuli mukaan rallin MM-sarjaan viime vuonna ja menestyi heti odotuksia paremmin. Tosin kauden mittaan tekniset ongelmat alkoivat toistua yhä useammin. Nyt tallipäällikkö Tommi Mäkisen Puuppolan pajalla on rakennettu ensi kauden uusi ralliohjus.

Toyotan mukaan uudessa autossa on huomattavia parannuksia verrattuna viime kauden autoon. Etuosan aerodynamiikkapaketti on suunniteltu kokonaan uusiksi, esimerkiksi puskurit ja lokasuojat. Niiden uskotaan parantavan aerodynamiikkaa ja downforcea auton etupäässä merkittävästi.

Myös auton jäähdytysjärjestelmä on uusittu, ettei ongelmia tulisi helteisissä oloissa ajettavissa kilpailuissa.

”On hieno tunne julkistaa tämä auto juuri täällä Autosport International show’ssa näin monien moottoriurheilun ystävien edessä. Avauskautemme oli WRC:ssä hyvä, sille pohjalle haluamme nyt rakentaa vielä paljon parempaa”, sanoi tallipäällikkö Mäkinen.

”Näimme jo viime kaudella, että Yaris on valmis voittamaan kilpailuja. Kausi antoi meille silti jopa enemmän sen suhteen, mitä parannuksia voimme tehdä tulevalle kaudelle. Olemme oppineet koko ajan lisää. Odotan innolla, kuinka aerodynamiikan ja jäähdytyksen parantaminen vaikuttaa. Odotan yhtä paljon myös sitä, mitä tulemme oppimaan tällä kaudella, sillä tavoitteemme on kehittää joka vuosi parempi auto”, Mäkinen lausui.

Kommentoi »