Tuulilasi

Katso kuvat - tässä on maailman kallein tuotanto-SUV


Rolls-Royce on julkistanut uuden Cullinanin, joka on yhtiön ensimmäinen SUV. Se paljastettiin kaikessa korskeudessaan torstaina Lontoossa. Ihan kauppakassista ei ole kyse.
Kuvat Rolls-Royce

Kun auto tulee myyntiin oletettavasti vuoden lopulla, se on maailman kallein SUV, joka on pääsyt tuotantoon. Englannissa sen hinta on 250 000 puntaa eli noin 285 000 euroa. Lisävarusteherkuilla hintaa kasvaa vielä huomattavasti. Esimerkiksi Bentleyn kallein SUV Bentayga maksaa ”vain” noin 155 000 euroa.

”Tämä on perheorientoitunein ja maailman mukavin superluksus-SUV ajaa. Se sopii täydellisesti lasten viemiseen kouluun sekä matkaan illan oopperaesitykseen”, kuvailee Rollsin pääjohtaja Torsten Müller-Ötvos.

Epäilemättä, kunhan pätäkkää piisaa.

Pääjohtajan mukaan auton suurin markkina-alue on USA, mutta myös Kiinasta on kovat odotukset.

Rolls-Royceja on myyty vuosittain noin 4000, tästä autosta odotetaan selkeää kasvua myyntilukuihin. Se on rakennettu samalle alumiinpohjaiselle alustalle kuin Phantom-sedan, samalle alustalle tehdään jatkossa kaikki Rolls-Roycet.

Nimi Cullinan tulee maailman suurimmasta virheettömästä timantista, joten tässäkään kohtaa Rolls-Royce ei ujostele. Kuten ei moottorinkaan suhteen; myllynä on 571 hevosvoimaa tuottava 6,75-litrainen V12-bensakone tuplaturbolla.

Julkaistu: 10.5.2018