Tuulilasi

Katso kuvat – tässä on loistokas Fisker Emotion


Fiskerin uusi luksusluokan sähköinen saloon Emotion on vastaus Mercedes-Benzin S-sarjalle, tosin se on profiililtaan coupemaisempi. Auto esiteltiin juuri kuluttajaelektroniikkatapahtumassa Las Vegasissa.
Kuvat Fisker

Muuta ei suorituskykypuolelta kerrottu kuin että huippunopeus on 260 km/h. Eri arvioiden mukaan autossa on kuitenkin 640 kilometrin ajosäde yhdellä latauksella sekä neliveto. Mittasuhteet ovat hyvin samanlaiset kuin Teslan Model S:ssä.

Fisker Emotion on rakennettu hiilikuidusta ja alumiinista painon alentamiseksi. Se onkin Model S:ää kevyempi. Autossa on neljä tai viisi penkkiä, neljä ylös avautuvaa “perhosovea” ovat kontrolloitavissa kuljettajan älypuhelimella. Toki ne voi avata myös perinteisesti ovenkahvoista.

Autossa on viisi LiDAR-sensoria, jotka auttavat sitä saavuttamaan 4-tason autonomiset ominaisuudet. Auton ohjelmisto prosessoi sensoreista tulevan datan reaaliajassa.

Sisällä kolme eri näyttöä tuottavat informaatiota kuljettajalle. Lisävarusteena saa taakse 27-tuumaisen kaarevan näytön.

Auton tuotanto alkaa vuonna 2019. Yhdysvalloissa auton lähtöhinnaksi tulee 130 000 dollaria.

Julkaistu: 9.1.2018