Tuulilasi

Katso kuvat - tällainen on Bentleyn ylellinen Continental GT Cabriolet

Katso kuvat - tällainen on Bentleyn ylellinen Continental GT Cabriolet
Uusiutunut Continental GT Convertible on ylellisen luksusautoilun huipputuote. Kuluva kesä on ensimmäinen, kun Bentleyn kaikille tärkeimmille globaaleille markkinoille – Amerikka, Eurooppa, Kiina, Lähi-itä sekä Aasian Tyynenmeren alue – toimitetaan uutta V8-versiota Bentleyn Grand Tourer -avoautosta.

Kaunis sekä katto alhaalla tai ylhäällä – Continental GT Cabriolet’in soljuvan tyylikästä ulkomuotoa on korostettu muhkeilla mittasuhteilla ja veistoksellisilla linjoilla. Avattava katto paljastaa hienon käsintehdyn sisustuksen, minkä ansiosta se on täydellinen auto kesään.

Katto voidaan nostaa tai laskea vain 19 sekunnissa jopa 50 km/h nopeudella ajettaessa. Täysin uuden kattoeristysmateriaalin, Z-taitto-avausmekanismin sekä parannetun tiivistyksen ja akustiikan ansiosta Convertible Grand Tourerin matkustamo on yhtä hiljainen kuin edellisen sukupolven Continental GT Coupe. Ajettaessa tyypillisillä ajonopeuksilla, äänitaso on alentunut kolme desibeliä (50 %) edeltäjäänsä verrattuna. Tuulilasin ja sivuikkunoiden laminoidun akustisen lasin vaikutus on 9 dbA (-88 %) melutaajuudella 3,15 kHz, mikä on tyypillinen vastaantulevan liikenteen melulle ja siten tärkeä osa taajuusaluetta, johon on kiinnitettävä huomiota mukavuuden takaamiseksi. Uusien eristysmateriaalien ja elegantin avausmekanismin yhdistelmän ansiosta katto on ainutlaatuinen.

Elegantti muotoilu

”Avo-Bentley on äärimmäisen romanttinen Grand Tourer. Kun katto lasketaan alas, on helppo tuntea yhteenkuuluvuutta ympäristön kanssa”, sanoo Bentleyn sisustussuunnittelusta vastaava johtaja Darren Day.

”Kuljettajan istuimelta avautuu täydellinen panoraamanäkymä. Katto asettuu pehmeästi nahkalla viimeistellyn suojuksen alle. Tämä on esimerkki ammattitaidostamme: hienostuneesti ommellut palat peittävät monimutkaisen mekanismin, jonka ansiosta katto voidaan pakata tehokkaasti.”

Continental GT Convertible on varustettu pitämään matkustajien olotila mukavana joka säässä, jopa katon ollessa laskettuna. Istuimissa on integroidut kaulan ja hartioiden alueelle lämmintä ilmaa puhaltava niskalämmittimet, jotka ovat saaneet inspiraationsa Bentleyn ikonisista ”Bulls-Eye”-tuuletusaukoista. Lämmitetyt istuimet, lämmitetty käsin ommeltu ohjauspyörä ja jopa lämmitetyt käsinojat takaavat sen, että kaikki nahkapinnat, joihin matkustajat koskettavat ovat mukavan pehmeitä ja lämpimiä. Ylelliset ominaisuudet mahdollistavat ajon ympäri vuoden yhdessä lisävarusteena saatavilla olevan, matkustamon etuosan pyörteitä vähentävän tuulisuojan kanssa.

Nykyaikaiset kattomateriaalit ja värivaihtoehdot

Katon ulkopintaan on valittavana seitsemän eri värivaihtoehtoa, mukana on ensimmäistä kertaa myös nykyaikainen versio perinteisestä brittiläisestä tweedistä. Katon sisäpinnan vaihtoehtoja on kahdeksan, eli erilaisia väriyhdistelmiä on valittavana jopa 56.

”Modernin tweedin suosio on kasvanut, kun perinteitä ja aitoja materiaaleja arvostetaan yhä enemmän. Nykyään tweed on tuttua sekä huippuelektroniikan viimeistelystä että sisustussuunnittelusta, jossa sillä täydennetään luonnonvärisiä pintoja ja tekstuureja”, kertoo Bentleyn väreistä ja viimeistelyistä vastaava johtaja Maria Mulder.

”GT Convertiblen laajaan värivalikoimaan halusimme lisätä nimenomaan modernin tweedin. Tarvitaan todellista taitoa, kun halutaan yhdistää kaksi huolellisesti valittua väriä auton muiden värien kanssa. Tasapainoiset värit ja teknisesti tukeva kudos antavat kauniin avoauton moderneille linjoille ainutlaatuisen ilmeen.”

Julkaistu: 27.8.2020
Kommentoi »