Tuulilasi

Katso kuvat - Rolls-Roycelta näyttävä Wraith Luminary CollectionKatso kuvat - Rolls-Roycelta näyttävä Wraith Luminary Collection

Rolls-Royce on tehnyt 55 kappaleen erän Wraithia, erää kutsutaan nimellä Luminary Collection. Siinä on paljon upeita yksityiskohtia kuten ”tähdenlentosisäkatto”.
Kuvat Rolls-Royce

Rolls-Royce tarjoaa jo muissakin malleissaan tähtitaivaskattoja – Wraithiin saa kuitenkin nappia painamalla erilaisia tähtikuvioita kattoon mm. tähdenlentoja. Niitä on itse asiassa kahdeksan erilaista, valokuviot syntyvät 1340 optisesta kuituvalosta.

Autossa on myös valaistuja puisia osia sisätiloissa, sellaisia ei ole ennen nähty missään autossa. Ja nämä eivät suinkaan ole ainoita yksityiskohtia upeissa sisätiloissa.

Auton väri, Sunburst Grey, on Rollsin mukaan saanut inspiraationsa aikaisen aamun värimaailmasta.

Auton moottori on sen sijaan entinen, 6,6-litrainen V12. Se kehittää 623 hevosvoimaa.

”Wraith Luminary kuvastaa hienosti brändimme nykytilaa. Se on edistyksellinen ja uraauurtava, tämä auto on käsityönä tehtyä superluksusta. Tämä on todella upea luomus”, sanoo Rolls-Roycen pääjohtaja Torsten Müller-Ötvös.

Kun autoja tehdään vain 55 kappaletta, tulee hinta olemaan taatusti tuhdisti isompi kuin ”perus-Wraithin”, jonka lähtöhinta on euroissa reilut 250 000.

Julkaistu: 27.3.2018