Tuulilasi

Katso kuvat – Rimacilta toinen täyssähköinen hyperauto


Kroatialainen autonvalmistaja Rimac on julkaissut muutaman kuvan toisesta sähköisestä hyperautostaan. Se on tarkoitus julkistaa maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä.
Kuvat Rimac

Uusi Concept Two tulee olemaan miellyttävämpi, kalliimpi ja nopeampi kuin yhtiön Concept One. 

Rimacin operatiivinen johtaja Monika Mikac on kuvannut autoa todelliseksi suunnankääntäjäksi.

”Autosta tulee miellyttävää luksusta. Sekin on kaksipaikkainen kuten Concept One, eikä meillä ole aikeita tehdä nelipaikkaista autoa”, Mikac sanoo.

Autoon tulee peräti yli 1220 hevosvoimaa ja 1180 Nm vääntöä. Nollasta sataan se kiihtyy 2,5 sekunnissa.Concept Onea Rimac on rakentanut vain kahdeksan kappaletta, mutta uutta autoa on tarkoitus valmistaa 100 kappaleen erä. Mikac olettaa ensimmäisen vuoden myynnin olevan noin 20 kappaletta.

”Tämä auto tulee olemaan täysin samalla viivalla kuin Bugatti, Koenigsegg ja Pagani, hinnaksi tulee yli miljoona dollaria.”

Auton ajosäde sähköllä tulee olemaan myös pidempi kuin Concept Onen 330 kilometriä. Mikacin mukaan se ei ole kuitenkaan näissä autoissa ratkaiseva tekijä, sillä tämän auton omistajat eivät käytä menopeliään päivittäiseen ajoon.

Autojen myynnin lisäksi Rimac tekee bisnestä myös akkuvalmistajana, se on valmistanut akut Koeniggsegg Regeraan ja tule valmistamaan ne myös tulevaan Aston Martin Valkyrieen

”Juuri tällä alueella me haluamme kasvaa. Teemme tällä hetkellä noin sata akkupakettia vuodessa, mutta tavoite on nostaa määrälähivuosina 5000-10 000 akustoon”, Rimac sanoo.

Julkaistu: 25.1.2018