Tuulilasi

Katso kuvat - Nissanin luksusbrändin Infinitin Prototype 10 on futuristinen luomusKatso kuvat - Nissanin luksusbrändin Infinitin Prototype 10 on futuristinen luomus

Nissanin luksusbrändi Infiniti on julkistanut kuvat uudesta Prototype 10 -konseptiautostaan. Auto on pitkä ja sulavalinjainen kuin menneisyyden klassiset speedsterit.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Infiniti

Autossa on sähkömoottori, joka kertoo brändin tulevaisuudesta. Infinitin mukaan sen jokaiseen tuotantoautoon vuoden 2021 jälkeen tulee sähköinen versio.

Auton muoto muistuttaa 1950-luvun Jaguarin klassisia C- ja D-Type-kilpa-autoja. Kuljettajalle ei ole käytännössä minkäänlaista suojaa tuulta vastaan, tuulilasia ei näy. Kunnon päänoja siinä kuitenkin on, se on samalla osa hainevän muotoista aerodynaamista elementtiä.

Prototype 10:n rungossa on paljon hätkähdyttäviä yksityiskohtia. Ohuet viirumaiset etuvalot ovat mielenkiintoisen näköiset ja auton linjat ovat hyvin erikoisia – nähtäväksi jää, kuinka muotoilu näkyy Infinitin tulevissa tuotantoautoissa.

Ei ole mitään tietoja, millainen moottori autoon tulee – paitsi että se on sähköinen. Se tiedetään, että autossa on Infinitin Direct Adaptive -ohjaus. Ohjaamo on erittäin minimalistinen, todennäköisesti siksi, että kuljettajan huomio kohdistuisi vain ajamiseen.

Julkaistu: 24.8.2018