Tuulilasi

Katso kuvat – Mercedes AMG CLA 45 sai hurjasti lisävoimaa


Mercedes esitteli aiemmin tänä vuonna uuden CLA coupen. Nyt sen kaveriksi tulee AMG CLA 45, josta löytyy muhkeat 382 hevosvoimaa.
Kuvat Mercedes-AMG

Mercedes-AMG CLA 45 on varustettu uudella turboahdetulla 2,0-litraisella moottorilla, joka antaa käyttöön peräti 382 hevosvoimaa. Vääntöä löytyy 480 Nm. Lukemat ovat edeltäjään verrattuna selkeästi suuremmat, itse asiassa AMG:llä ei ole koskaan ollut yhtä tehokasta moottoria tämän kokoluokan autossa. Nollasta sataan auto kiihtyy neljässä sekunnissa, huippunopeus on 250 km/h.

”Teemme hiukan toisin kuin moni muu autonvalmistaja, tämän mallin julkistaminen alleviivaa tämän segmentin merkittävyyttä kasvustrategiassamme”, sanoo Mercedes-AMG:n johtaja Tobias Moers.

Autossa on aiempaa leveämpi ennen näkemätön etusäleikkö. Auton keulaa on laskettu ja ulkonäkö onkin nyt aggressiivisempi. Turbolle happea antavat ilmanottoaukot ovat nekin suuremmat. Auton aerodynamiikka on parantunut reippaasti ensimmäisen sukupolven mallista ja downforcea on lisätty, joten AMG CLA 45 pysyy vakaasti tienpinnassa myös rajuissa kiihdytyksissä.

Mercedeksen mukaan auto on huomattavasti edeltäjäänsä paremmin käyttäytyvä tiukoissa kovavauhtisissa mutkissa ja ylipäätään vakaampi kovissa vauhdeissa.

Sisätiloista löytyy nahkaa ja synteettistä mokkanahkaa. Autossa on Mercedeksen uusin MBUX-tietoviihdejärjestelmä.

AMG CLA 45 kilpailee markkinoista etenkin Audi RS3:n ja BMW M2:n kanssa. Mercedes ei ole vielä julkistanut auton polttoaineenkulutuslukemia, eikä hintoja.

Julkaistu: 12.7.2019