Tuulilasi

Katso kuvat: Land Roverilta uusi Discovery SVXKatso kuvat: Land Roverilta uusi Discovery SVX

Discovery SVX on ensimmäinen Land Rover malli, jota Special Vehicle Operations (SVO) yksikkö alkaa valmistaa käsityönä.
Kuvat Land Rover

SVX on runsaasti varusteltu versio uudesta Discoverysta. Äärimmäisen haastavia maastoja varten auton maavaraa on korotettu ja koko alustan rakennetta ilmajousituksineen ja iskunvaimennuksineen on muutettu. Lähestymis- ja jättökulmia on samalla kasvatettu. 20” rengastus taotuin alumiinivantein soveltuu kaikentyyppisille ajopinnoille ja niissä on vahvistettu rakenne, joka kestää rankat maasto-olosuhteet.  Kokoa renkailla on 275/55 R20 ja halkaisijalla mittaa 815 mm.

Takapuskuriin on integroitu sähkötoiminen vinssi. SVX:n voimanlähteenä toimii kompressoriahdettu 5,0 litrainen V8 moottori, joka tuottaa 525 hv:n tehon ja 625 Nm:n väännön.

Autossa on hydraulikäyttöinen aktiivinen kallistuksenvakaaja (H-ARC). Se mahdollistaa renkaille pidemmän liikkumavaran sekä vakauttaa etenemistä kaikissa olosuhteissa. Maastoajossa renkaat saavat paremmin kontaktin maahan ja reippaassa ajossa ote pysyy tiessä kallistuksenvakauksen ollessa aktiivinen.

Optimoitua pitoa tuottavat takatasauspyörästön lukko aktiivisella momentinhallinnalla ja aktiivinen keskitasauspyörästön lukitus, joita ohjaa autoon mukautettu Terrain Response 2 järjestelmä.

(Lähde: Land Rover Finland & Baltics)

Julkaistu: 12.9.2017