Tuulilasi

Katso kuvat - Lamborghini julkisti super-SUV:nsä: ”Maailman nopein”

Katso kuvat - Lamborghini julkisti super-SUV:nsä: ”Maailman nopein”
Lamborghini on julkistanut luksusluokan Urus SUV:nsa, joka tulee myyntiin ensi vuoden alussa. Urus on erittäin suorituskykyinen SUV, 4.0-litrainen V8 tuplaturbomoottori kehittää voimaa huimat 660 hevosvoimaa ja vääntöä 850 Nm.
Julkaistu: 5.12.2017

Lamborghinin ilmoituksen mukaan Urus painaa 2200 kiloa ja auto kiihtyy silti nollasta sataan vain 3,6 sekunnissa, 200 km/h nopeuden auto saavuttaa 12,8 sekunnissa. Huippunopeudeksi luvataan 305 km/h. Yhtiön mukaan Urus on maailman nopein SUV.

Autossa on neliveto ja kahdeksanportainen automaattivaihteisto, itselukkiutuva tasauspyörästö sekä vääntömomenttia säätelevä järjestelmä. Yleensä vääntömomentti jakautuu 40/60 eteen ja taakse, mutta Uruksessa eteen voi jakautuu vääntömomentista välillä maksimissaan 70 %, taakse 87 % tarpeen mukaan.

Autossa on vakiona mm. täysin sähköiset istuimet, älypuhelinpeilaus niin Androidille kuin Applelle, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, parkkitutka niin edessä kuin takana, avaimeton käynnistys, ovien avaaminen ilman avainta sekä vakionopeudensäädin.

Tietoviihdejärjestelmässä on kaksi näyttöä, ylemmällä näkyvät pääosin auton asetukset, viihde sekä navigaattori, alemmassa säätiedot ja keliolot.

Tarjolla ovat myös LED-ajovalot, 360-asteen kamera sekä 21 kaiuttimen 1700W Bang & Olufsen audiojärjestelmä.

Urus on iso auto, akseliväli on 3,003 metriä. Sen saa joko kolmepaikkaisella takapenkillä tai sitten kolmella penkkirivillä, joissa kahdella viimeisellä on kaksi istuinta kussakin. Kun kolmosrivi on käytössä, tavaratilan koko on 616 litraa, kun se on alhaalla, 1596 litraa.

Auton hinnaksi tulee Saksassa arviolta noin 200 000 euroa.

Kommentoi »