Tuulilasi

Katso kuvat – Jaguar lanseerasi päivitetyt kappaleet legendaarisesta E-typesta

Katso kuvat – Jaguar lanseerasi päivitetyt kappaleet legendaarisesta E-typesta
Jaguar Classic on lanseerannut ensimmäisen E-type 60 Collection -kaksoiskappaleet ja julkistanut kattavat tiedot 12 korkeatasoisesti entisöidystä ja sympaattisesti päivitetystä 3,8 litran E-typestä, jotka on rakennettu juhlistamaan ikonisen urheiluauton 60 vuotista historiaa.
Julkaistu: 13.3.2021

E-typen ensiesittely tapahtui Geneven autonäyttelyssä 15. maaliskuuta 1961. Koeajoja varten Bob Berry oli henkilökohtaisesti ajanut rekisteritunnuksella ”9600 HP” ja Opalescent Gunmetal Grey -värityksellä varustetun coupé-mallisen E-typen pikavauhtia Coventrystä Geneveen - ja saapunut paikalle vain muutama minuutti ennen näyttelyn avajaisia. Auto herätti näyttelyvieraissa niin suurta kiinnostusta, että Geneveen piti saada myös avomallinen E-type - mitä pikemmin sen parempi. Tällä kertaa Norman Dewis sai tehtäväkseen ajaa rekisteritunnuksella ”77 RW” ja British Racing Green -värityksellä varustetun roadster-mallin Coventrystä Geneveen legendaarisin saatesanoin.

”Jätä muut hommat ja aja se avo-E-type tänne”.

Nyt, kuusi vuosikymmentä myöhemmin lanseerattavat E-type 60 Collection -erikoismallit ovat kunnianosoitus näille kahdelle legendaariselle autoyksilölle.

Ainoastaan pareittain myytävissä E-type 60 Collection -malleissa (yksi coupé ja yksi roadster) väriteemoina ovat eksklusiiviset ”Flat Out Grey” ja ”Drop Everything Green”. Nämä väriteemat ovat saaneet innoituksensa vuoden 1961 alkuperäisväreistä eikä niitä käytetä missään muissa Jaguareissa.

Autojen tekniikkaan on käytettävyyden ja ajettavuuden parantamiseksi tehty suunnittelupäällikkö Julian Thomsonin johdolla hienovaraisia parannuksia, joihin kuuluvat mm. viisiportainen manuaalivaihteisto, tehostettu jäähdytys sekä navigaattorilla ja Bluetooth-yhteydellä varustettu Jaguar Classic Infotainment -järjestelmä.

Jokaisen erikoismallin erottuvin visuaalinen piirre on keskikonsolissa sijaitseva taiteilija-suunnittelija King Nerdin kaiverrus, jonka teemana on alkuperäisten ”9600 HP”:n ”77RW”:n ajoreitti Coventrystä Geneveen. Jokainen näistä täysin käsityönä tehtävistä taidekaiverruksista vaatii valmistuakseen yli 100 tunnin työpanoksen.

”Nyt, kun kuusikymmentä vuotta on kulunut Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 1961 tapahtuneesta lanseerauksesta, Jaguar Classic -tiimi kunnioittaa E-typen juhlavuotta tuomalla markkinoille rajoitetun E-type 60 Collection -erikoissarjan. Yksityiskohtien huomiointi on osoitus siitä, kuinka rakas tämä projekti on ollut henkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme. Tyylikkäät yksityiskohdat ja päivitetyt käytettävyysominaisuudet varmistavat, että nämä E-type-erikoismallit tulevat ilahduttamaan vaativia omistajiaan vuosikymmeniksi eteenpäin”, sanoo Jaguar Classicin johtaja Dan Pink.

Jaguar Classicin asiantuntijoiden hienovaraisin päivityksin entisöimissä E-type 60 Collection -malleissa yhdistyvät virheetön laatu ja poikkeuksellinen tekninen osaaminen.

Merkittävin mekaaninen päivitys on erikoistoimeksiantona kehitetty vinohammaspyörillä ja vahvistetulla alumiinirungolla varustettu, aiempaa tiheävälitteisempi, luotettavampi ja kestävämpi täyssynkronoitu viisiportainen manuaalivaihteisto.

Voimanlähteenä on 3,8 litran 265-hevosvoimainen kuusisylinterinen XK-moottori, johon on integroitu alkuperäismallinen, mutta sähkötuuletuksella varustettu alumiinijäähdytin, elektroninen sytytysjärjestelmä ja ruostumaton pakoputkisto. Uusi lujarakenteinen pakojärjestelmä on mitoitukseltaan identtinen vakioputkiston kanssa, mutta sen tuottama äänimaailma on hieman tavallista tummempi.

Huipentumana visuaalisille parannuksille on ainutlaatuinen metallikaiverrus, jonka takana on maailman johtaviin taidekaivertajiin lukeutuva King Nerd. Jokaisen kahdentoista E-type 60 Edition -autoyksilön ruostumattomaan keskikonsoliin mittatilaustyönä tehty legendaarista ajomatkaa juhlistava kaiverrus on Johnny ”King Nerd” Dowellin käsialaa.

Kuuteen coupé-malliin tulevat kaiverrukset koostuvat E-typen siluettikuvasta, stilisoidusta Bob Berryn ajomatkan tärkeimmät välietapit sisältävästä reittikuvauksesta sekä lakonisesta lausahduksesta

I thought you’d never get here”, jolla Jaguarin perustaja Sir William Lyons reagoi Bobin paikalle saapumiseen muutama minuutti ennen uuden mallin esittelyä.

Kuuteen roadsteriin tulevat kaiverrukset koostuvat E-typen siluettikuvasta, Norman Dewisin Coventry-Geneve-pikakomennusmatkan reittikuvauksesta ja johtaja Lyonsin toisesta kuolemattomasta - tällä kertaa Normanille - osoitetusta lausahduksesta: ”Drop everything and bring the open top E-type over.”

”Sain loistavan tilaisuuden suunnitella ja tehdä kahden Jaguar-legendan kaksi mahtavaa matkatarinaa kuvaavan kaiverruksen näihin ikonisiin klassikkoautoihin. Tämä on pysyvä muistutus vuosipäivästä sekä Bob Berryn ja Norman Dewisin legendaarisista ajomatkoista”, Johnny Dowell, alias taiteilija-suunnittelija King Nerd.

”1961-2021”-merkinnällä varustettu Jaguar Designin suunnittelema E-type 60 -logo löytyy keskikonsolin lisäksi konepeltimerkistä, käyntinopeusmittarin kellotaulusta, polttoainesäiliön korkista ja alustalevystä. Vuoden 1961 mallierittelyn mukainen pyökkikehäinen ohjauspyörä on varustettu 24 karaatin kultauksella viimeistellyllä äänimerkkipainikkeella.

Jokaisen autoyksilön varustelua täydentävät yksilöllinen E-type 60 -suojapeitto, työkalurulla ja tunkkipussi ovat lisäesimerkkejä kattavasta yksityiskohtien huomioimisesta.

Kesällä 2022 kuusi asiakasta ja heidän vieraansa pääsevät luomaan omat E-type-muistonsa osallistumalla juhlalliselle omalla Jaguarilla tehtävälle automatkalle Coventrystä Geneveen. Osallistujia odottavat henkeäsalpaavat maisemat, legendaarinen matkareitti - alppiosuuksia unohtamatta - sekä korkealaatuiset majoitus- ja ruokailujärjestelyt koko matkan ajan.

1 kommentti