Tuulilasi

Katso kuvat: Jaguar esitteli F-Typen kasvojenkohotuksen

Katso kuvat: Jaguar esitteli F-Typen kasvojenkohotuksen
Jaguar on esitellyt 2020 F-Typen kasvojenkohotuksen. Uudessa mallissa auton keula on suunniteltu uudelleen ja V8-moottorista on tehty entistä tehokkaampi. Myös sisätilojen mittaristoa on uusittu.
Kuvat Jaguar

Näkyvimmät muutokset keulalla ovat vaakasuoraan asennetut LED-ajovalot sekä isompi etusäleikkö. Sivuilla olevat ilmanottoaukot ja konepelti on muotoiltu uudelleen. Myös etupuskurin muotoa on hiukan viilattu.

Ohjaamoon on tullut uutuutena 12,3-tuuman digitaalinen näyttö, lisäksi kosketusnäyttö on kasvanut 10-tuumaiseksi. Myös Android Auto ja Apple CarPlay ovat nyt liitettävissä. Sisätilojen ja materiaalien värit ovat personoitavissa.

oottorivaihtoehtoja on nyt neljä, käsivaihteisto on pudotettu kokonaan pois. Perusmallin moottori on 300-hevosvoimainen 2,0-litrainen ja nelisylinterinen turbo, vääntöä löytyy 400Nm. 3,0-litraisesta V6-vaihtohdosta irtoaa 380 heppaa ja vääntöä 460Nm. 5,0-litrainen V8 möyhii jo 450 hevosvoimaa. Malliston ykköstykki on F-Type R, missä hevosvoimia on 575 ja vääntöä 700Nm. Lisäystä aiempaan on 25hv ja 20Nm.

Jousitus, kallistuksenvaimentimet ja iskunvaimennus on uusittu, ohjaustehostinta ja ajonvakautusjärjestelmää paranneltu.

Alustaa on muutettu melkoisesti, sillä kaikissa versioissa on uudet jouset, kallistuksenvaimentimet ja jatkuvasti säätyvä iskunvaimennus. Jaguarin mukaan F-Type on nyt mukavampi alhaisissa nopeuksissa ja paremmin hallittava suurissa. Myös sähköinen ohjaustehostin ja ajonvakautus on säädetty uudelleen.

Julkaistu: 4.12.2019
Kommentoi »