Tuulilasi

Katso kuvat ja video: Toyota aikoo viedä kuusipyöräisen vetyauton kuuhun - mutta miksi?

Katso kuvat ja video: Toyota aikoo viedä kuusipyöräisen vetyauton kuuhun - mutta miksi?
Kolme päivää sitten tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun ensimmäinen ihminen astui kuun pinnalle. Juhlan kunniaksi Toyota julkisti suunnitelmansa lähettää kymmenen vuoden päästä kuuhun Toyota ”Lunar Roverin”.
Julkaistu: 19.7.2019
Hyvä kysymys kuuluu, miksi? Ainoastaan markkinointitempauksenako?
Japanin avaruustutkimuskeskuksen JAXA:n kanssa yhteistyönä tehtävän hankkeen päämääränä on viedä vuonna 2029 kuuhun vetykäyttöinen 6-metrinen, 5,2 metriä leveä ja 3,8 metriä korkea kulkupeli.
Luonnoskuvissa näkyy kuusipyöräinen ja kolmeakselinen kapistus, mutta Toyotan varajohtajan Shigeki Terashin mukaan ajoneuvoon tulee niin paljon erilaisia teknisiä vaatimuksia, että sen ulkonäkökin tulee todennäköisesti muuttumaan melko lailla.
Lunar Roverin sisällä on tilaa 13 neliömetriä. Toyotan mukaan sen pitäisi pystyä vetytankeillaan kulkemaan peräti 10 000 kilometriä.
Vielä virallisesti nimeämätön Lunar Rover käyttää Toyotan toisen sukupolven vetyteknologiaa, mutta se saa virtaa myös akuista ja aurinkopaneeleista.
Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, projekti käynnistyy vuonna 2029 ja päättyy 2034. Ideana on viedä autolla kaksi astronauttia kuuhun.
Voi vain kuvitella, kuinka paljon rahaa projekti tulee maksamaan, joten entistä aiheellisempaa on kysyä, miksi tämä tehdään? Luulisi vetyautoille löytyvät halvempiakin markkinointitapoja.
Katso video Toyotan kuumatkailusta jutun alapuolelta.
2 kommenttia