Tuulilasi

Katso kuvat ja video - Cupran ensimmäistä täyssähköautoa testattiin 30 asteen pakkasessa

Katso kuvat ja video - Cupran ensimmäistä täyssähköautoa testattiin 30 asteen pakkasessa
Talviset olosuhteet vain muutama kilometri pohjoiselta napapiiriltä. Täysin valkoista, paikassa, jossa paikallisilla on noin 200 sanaa kuvailemaan lunta eri olomuodoissa ja jossa lämpötila laskee alle -30, sijaitsee kuuden neliökilometrin rata-alue järven jäällä. Cupran insinöörit ovat viettäneet kaksi talvea näissä arktisissa olosuhteissa testaten autoa, käyttäen huipputeknologiaa kehittääkseen Cupra Bornin korkeimmalle tasolle.
Julkaistu: 8.4.2021
Nyt viimeisissä testeissä ennen auton lanseerausta insinöörit puskevat brändin ensimmäisen täyssähköisen mallin kokeilemaan rajojaan vaikeissa olosuhteissa.
• Sähköinen suorituskyky erityisen kylmissä olosuhteissa. Tämä on Cupra Bornin ratkaiseva kehitysvaihe. Tiimi laittaa täyssähköisen mallin yli 1 000 testiin yhdessä maailman kylmimmistä kolkista. Kestotesti käsittää yli 30 000 kilometrin ajon sekä päivällä että yöllä. Tarkoitus on varmistaa, että Born tuottaa parhaan suorituskyvyn kaikissa olosuhteessa.
• Cuprann ensimmäisen täyssähköauton dynaamisuus on ollut erittäin tärkeä osa-alue auton kehittämisessä. DCC sekä erilaiset jousitusjäykkyyden asetukset on testattu jääradalla. Radan sisäkurvit on puhdistettu lumesta, kun taas ulkokurveissa on lunta enemmän, jotta auton luistoa voidaan tutkia erilaisilla pinnoilla.
• Jarrutusten täsmällisyys. Born laitettiin testiin myös radalla, jossa on sekoitus jäätä ja asfalttia, joten pidon erot ovat suuret. Näin tiimi luo mahdollisimman hankalat testiolosuhteet. Kaikissa neljässä pyörässä sijaitsevat kamerat analysoivat erityyppiset alustat löytääkseen tasapainoisen ja vakaan jarrutuksen.
• Bornin puhaltaa jopa -30 asteessa, lämmintä ilmaa matkustamoon heti käynnistyksestä alkaen. Huolimatta siitä, että ollaan melkein 4 000 kilometrin päässä Martorellissa sijaitsevasta teknisestä keskuksesta, insinöörit käyttävät huippuluokan teknologiaa, kuten 3D-tulostimia, kehittääkseen ilmastointijärjestelmää. He ovat selättäneet monta haastetta, ensiksi kehittäneet hiljaisen järjestelmän ja toiseksi tehokkaan sellaisen, saavuttaakseen parhaan mukavuustason ja samalla säilyttäen korkean tason automaation tuoman käytön helppouden.
CUPRAn ensimmäisen täyssähköisen automallin maailmanensi-iltaa vietetään toukokuun alussa ja Suomeen ensimmäiset autot saapuvat loppuvuodesta 2021. Katso video Bornin testeistä jutun alta:
Kommentoi »