Tuulilasi

Katso kuvat - Cupralta uusi täyssähköinen el-Born

Katso kuvat - Cupralta uusi täyssähköinen el-Born
Cupra vahvisti Seatin lehdistötilaisuudessa keskiviikkona uuden täyssähköisen mallin markkinoille tulon. Cupra el-Born on automalli, joka muuttaa täyssähköautoihin liittyviä näkemyksiä. Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2019 esitelty el-Born-konseptiauto on saanut kiitosta sulavalinjaisesta ulkonäöstään ja persoonallisuudestaan.

Mutta suunnittelijatiimi ja teknisen suunnittelun keskus Martorellissa eivät tyytyneet vain kiitettäviin arvosanoihin. He jatkoivat auton kehittämistä antaen sille yhä urheilullisemmat piirteet ja yhä vaikuttavamman visuaalisen ulkonäön. Tuloksen brändin ensimmäinen täyssähköauto, el-Born. Se istuu täydellisesti brändin filosofiaan ja asiakasprofiiliin. Uusi malli valmistetaan Zwickaun tehtaalla Saksassa.

”el-Bornissa on nähtävissä kaikki Cupra-brändin geenit. Olemme vieneet alkuperäisen konseptiauton seuraavalle tasolle luoden yhä urheilullisemman ja dynaamisemman muotokielen ja suunnitelleet uudelleen sen teknologian. el-Born on elävä todiste suorituskyvyn ja täyssähköauton upeasta yhteensopivuudesta”, sanoi Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

el-Bornin kehitystyön keskiössä oli alusta alkaen suorituskyky ja dynamiikka. Auto kiihtyy 0–50 km/h vain 2,9 sekunnissa. Se on suunniteltu MEB-alustarakenteeseen ja se käyttää yksinomaan el-Bornille kehitettyä uutta DCC Sport alustansäätöjärjestelmää. Tällä tavoin voidaan yhdistää urheilullinen ajokokemus ja auto, joka mukautuu kaikenlaisiin ajo-olosuhteisiin tarjoten samalla ensiluokkaista ajodynamiikkaa.

Auto sisältää huipputeknologiaa kuten Head-up Display -tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksilla. Akun nettokapasiteetti on 77 kWh (brutto: 82 kWh) ja sen toimintamatka on jopa 500 km. Toimintamatkaa voi ladata jopa 260 km vain 30 minuutissa.

Sisältä löytyy urheilulliset kuppi-istuimet, uusi ohjauspyörä ajoprofiilien valinnalla ja Cupra-painikkeilla sekä korkealaatuiset materiaalivalinnat sisustuksessa. Laatuun ja yksityiskohtiin panostamisen lisäksi Cupra kiinnitti erityistä huomiota vastuullisuuteen mm. käyttämällä sisustuksessa kierrätysmateriaaleja.

Uusi Cupra el-Born saapuu markkinoille vuonna 2021.

Julkaistu: 10.7.2020
3 kommenttia