Tuulilasi

Katso kuva: Täyssähköisestä Chevy Bolt EV:stä poliisiauto

Katso kuva: Täyssähköisestä Chevy Bolt EV:stä poliisiauto
Jo aiemmin on raportoitu, kuinka polisilaitokset eri puolilla maailmaa ovat ostaneet innolla Teslan sähköautoja poliisiautoiksi. Nyt myös Chevrolet Bolt EV:stä on tullut poliisiauto.

Bolt ei ole lähellekään yhtä iso ja tehokas kuin vaikkapa Teslan Model S ja Model X, joita poliisilaitokset ovat hankkineet. Mutta Boltista tuleekin enemmän hallinnollinen poliisiauto, joten kovia tehoja ei tarvita – ihan samaan tarkoitukseen Los Angelesin Poliisilaitos LAPD hankki BMW i3 autoja.

Hyattsville Cityn Poliisilaitos Yhdysvaltain Marylandissa sen sijaan päätti valjastaa Boltin kaikilla tarvittavilla varusteilla testatakseen sitä partioautona. Ja tämä on vasta alkua, sillä laitos aikoo sähköistää kaikki 65 autoaan.

Hyattsvillessä ostettiin paisti Bolt EV myös täyssähköinen Zero moottoripyörä, Ford Fusion Hybrid sekä kaksipyöräisiä Segway-henkilökuljettimia. Jopa golfkärry oli hankintalistalla.

Kaupunki puolestaan on asentamassa kahta DC pikalatausasemaa sekä kahdeksaa 2-tason latausasemaa kolmelle julkiselle parkkipaikalle. Ne ovat ainakin alkuun kaikkien käytössä ilmaiseksi.

Julkaistu: 19.3.2018
Kommentoi »