Tuulilasi

Katso kuva: Ford Puma tulee taas, mutta sitä ei tunnista entiseksi

Ford on julkistanut kuvan tulevasta Fiestaan perustuvasta autostaan. Kuvaakin merkittävämpi uutinen on se, että tästä autosta tulee Ford Puma – viimeksi nyt uudelleen käyttöön otettavaa nimeä on käytetty Fordilla vuonna 2002.
Kuvat All Over Press, Ford

Kyseessä on kompakti crossover, josta on jo aiemmin nähty peiteltyjä salakuvia. Autocarin mukaan se on tarkoitus julkistaa kesän aikana.

Vanha Puma oli kaksiovinen coupe, jota valmistettiin 1997-2002. Myös se oli tehty samalle alustalle Fiestan kanssa.

Vuosimallin 1998 Ford Puma

Uuden auton uskottiin ensin olevan korvaaja Ford EcoSportille, mutta näin ei ole, vaan siitä tulee sporttisempi ja tyylikkäämpi malli. Tiiserikuvan perusteella uutuus muistuttaakin enemmän Fiestaa ja Focusta kuin EcoSportia. Oletettavasti sisätilatkin ovat niiden kaltaiset.

Ford kertoi, että autoon tulee 153-hevosvoimainen 48V mieto hybridi, jossa on 1,0-litrainen ja kolmesylinterinen Ecoboost-turbo bensiinikoneella. Muita tietoja Ford ei ole itse autosta kertonut. Se tullan rakentamaan Romaniassa Craiovan tehtaalla.

Uusi Puma on osa Fordin Euroopan uutta myllerrystä, missä se pyrkii karsimaan heikosti myyvät autonsa ja tekemään tilalle kannattavia kaikkein suosituimpien segmenttien autoja.

Julkaistu: 4.4.2019
Kommentoi »