Tuulilasi

Katso kuva - BMW:n ensimmäinen vetyauto markkinoille vuonna 2022

Katso kuva - BMW:n ensimmäinen vetyauto markkinoille vuonna 2022
BMW on kertonut, että yhtiön X5:een perustuvaa vetyautoa valmistetaan pieni erä näillä näkymin vuonna 2022.
Julkaistu: 1.4.2020
BMW:n mukaan se jatkaa polttokennoteknologian kehitystyötä yhdessä partnerinsa Toyotan kanssa. Markkinatilanteesta riippuen uusia vetymalleja saataneen tuotantoon vuosikymmenen loppupuolella.
”Vetyautoista voi hyvinkin tulla yksi uusi pilari portfolioomme, etenkin X-sarjan kalleimpiin malleihin”, sanoo BMW:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Klaus Frölich tiedotteessa.
X5:een perustuvan auton nimi on i Hydrogen NEXT. Auton moottorista irtoaa 368 hevosvoimaa ja pakoputkesta ei tule lainkaan päästöjä, ainoastaan vettä. Autossa on myös lisäakku sähkömoottorille, joka antaa sille lisää tehoja kiihdytyksissä ja ohituksissa.
Kun BMW esitteli i Hydrogen NEXT:in syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä, pääjohtaja Oliver Zipse kertoi, että he ovat valmiina lanseeraamaan lisää vetyautoja, jos markkinat niitä vaativat.
Vetyautojen ongelma on tällä hetkellä iso hintalappu, koska teknologia on kallista.
”Polttokennoteknologia on tällä hetkellä samassa pisteessä kuin sähköautojen teknologia oli kymmenen vuotta sitten”, Frölich muistuttaa.
Etuna sen sijaan on se, että auon voi tankata 3-4 minuutissa, kun taas sähköauton lataukseen kuluu tunteja. Tällä hetkellä vetyautoja on markkinoilla vähän: Toyota Mirai, Hyundai Nexo, Mercedes GLC F-CELL ja Honda Clarity.
2 kommenttia