Tuulilasi

Katso huikeat kuvat: McLarenilta upea erikoismalli Bruce McLarenin muistolle


McLaren kunnioittaa perustajansa Bruce McLarenin muistoa uudella McLaren 720S -erikoisversiolla. Auto esitellään Dubain autonäyttelyssä tällä viikolla.
Kuvat McLaren

720S superauto on McLarenin vetonaula messuilla. Siinä on täysin uniikki erikoisväritys ja takasiipeen on kirjoitettu vuonna 1970 menehtyneen Bruce McLarenin sanat: ”Life is measured in achievment, not in years alone.” Suomennettuna se tarkoittaa: ”Elämääsi mitataan myös saavutuksillasi, ei vain sen pituudella.” Sanat on kirjoitettu kultaisin arabialaisin kirjaimin, jotka on vielä tyylitelty muistuttamaan Dubain kaupungin yleisilmettä korkeine pilvenpiirtäjineen. McLarenin mukaan kirjoitusprosessi kesti yli 30 tuntia.

Bruce McLaren menehtyi testatessaan tallinsa CanAm-autoa Goodwoodin radalla kesällä 1970, hän oli kuollessaan vain 32-vuotias.  

Erikoismallissa on muitakin kullattuja yksityiskohtia sekä sisätiloissa että esimerkiksi renkaissa. Moottorin lämpökilpi on 24 karaatin kultaa.

Auton korissa on käytetty erityisen paljon hiilikuituosia. Sisällä on mustaa nahkaa ja Alcantara-mikrokuitukangasta.

Moottorina autosta löytyy 4,0-litrainen V8 tuplaturbo, josta irtoaa 527 kW tehot ja 770 Nm vääntö. Yhtiö ei kerro kiihtyvyyttä nollasta sataan, mutta nollasta kahteen sataan auto kiihtyy 7,8 sekunnissa. Huippunopeus on 341 km/h.

Auto on jo löytänyt ostajan, jolle se toimitetaan heti Dubain näyttelyn jälkeen.

Julkaistu: 15.11.2017